Најновије

ПРВИ СУСРЕТ КУМОВА: Тома бежао од Шешеља као од куге

Кумови и садашњи љути противници Томислав Николић и Војислав Шешељ коначно су се срели! Сусрет који је осам година ишчекивала српска јавност десио се прошле недеље на манифестацији Дани Африке у Београду и протекао је комично - само су им се окрзнули погледи јер је обезбеђење држало председника Србије подаље од шефа СРС.

Николић и Шешељ (Фото: Јутјуб)

Како прича извор Курира, догађај који је успео да споји Николића и Шешеља одржан је 25. маја, у башти Музеја афричке уметности, а председника Србије су чувари опасали тако да му заклоне поглед ка бившем куму.

Правио се луд

- Томи није могло да се приђе од силног обезбеђења, а занимљиво је да организатори нису звали никог од представника медија и цео догађај је био затвореног типа. Шешељ је покушао да приђе Николићу и да му се јави, али су гориле биле стално око њега и успео је да дође тек на пет метара до председника. Николић је све време био у друштву амбасадора, видео је Шешеља, али се правио луд и није се окретао према њему. Ту су били и Маја Гојковић, министар одбране Зоран Ђорђевић и многе дипломате - каже извор.
Шешељ каже да је и очекивао да ће Николић бити плашљив.

Бежао као од куге

- Бежао је од мене као од куге! Шест припадника обезбеђења с пиштољима стајали су око њега и свуда га пратили у стопу. А ја слабашан овако, матор и ненаоружан... Он је одмах пожурио да стане тамо где се ждере - препричава „сусрет“ Шешељ.
Ипак, лидер СРС каже да се држао на дистанци и да није хтео да дође до њега.
- Нисам ни покушао да му приђем, он је бежао, не зна ни сам зашто - каже Шешељ.
Николић није хтео да коментарише њихов први сусрет.
Иначе, њих двојица је требало да се виде на консултацијама које је Николић водио поводом формирања нове владе, али је Шешељ тај сусрет елегантно избегао. Николић је пре два дана пецнуо Шешеља да није могао да поднесе сучељавање „са самим собом“.
Према писању медија, до сусрета је замало дошло крајем 2014, кад су обојица присуствовали служби патријарха московског Кирила и патријарха српског Иринеја у Храму Светог Саве. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА