• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dačić: Hrvati opstruišu sve

Izvor MONDO/Beta

Ministar spoljnjih poslava Srbije Ivica Dačić u ocenio je da Hrvtska godinama opstruira pregovore o otvorenim bilateralnim pitanjima i traži da se ti razgovori podignu na politički nivo, preneo je list Danas.


Ovaj list podseća da je posle susreta predsednika Srbije Tomislava Nikolića i predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović u Sarajevu, jedan od zaključaka da treba razgovarati o problemima u odnosu dve zemlje i oformiti timove za to.

Međutim, Dačić za Danas kaže da su komisije formirane pre nekoliko

 godina ali da ne rade.

Kako razlog za to, on je naveo da Hrvatska opstruira rad sa argumentacijom da to ne mogu da reše komisije, već da se razgovori moraju podići na politički nivo.

Upitan da li je to urađeno, odnosno da li su se u međuvremenu sreli državni sekretari Ministarstava spoljnih poslova, odnosno zamenici ministara, on je odgovorio da nisu i da još neće.

Hrvatska nije dala saglasnost da Srbija u pregovorima sa EU u junu, pored poglavlja 24, otvori ; i poglavlje 23. Zagreb traži od Srbije ukine jurisdikciju za suđenja i za ratne zločine počinjene izvan njene teritorije, da u potpunosti sarađuje s Haškim tribunalom i da poboljšnja položa hrvatske manjine.

Komentari 13

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Revolt

Prpa njima za njihove ljude i tuzbe za zlocine. Pa je i normalno da se busaju u grudi

Милан

Значи, неко већ годинама седи у некој Комисији која ништа не ради и за то прима не тако мало накнаду. Занимљиви. Занима ме да ли могу ја да конкуришем за чланство у пар тих комисија

Dinko

Polako nekim političarima u Srbiji dolazi iz pete u glavu. Više od pola godine trčkaraju okolo po EU institucijama i opanjkavaju Hrvatsku, umjesto da ozbiljno shvate hrvatske zahtjeve i vide što se u direktnom kontaktu sa Hrvatskom da učiniti po pitanju tih zahtjeva. Jutros slušam hrvatske medije. Stvorena je široka platforma i konsenzus svih unutarnjih političkih aktera. Hrvatska neće popusti bez suštinskog sporazuma oko postavljenih zahtjeva.

special image