Najnovije vesti
Vesti Politika
Đukanović: Nije problem što su u vladi i ministri iz opozicije

Đukanović: Nije problem što su u vladi i ministri iz opozicije

Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je danas da mu ne predstavlja problem to što su u njegovoj vladi i ministri iz opozicije.

milo đukanović foto ap Foto: Tanjug/AP
milo đukanović foto ap
Milo Đukanović
Foto: Tanjug/AP
Milo Đukanović

"Daleko sam od onog profila ljudi koji sarađuju samo sa istomišljenicima", rekao je Đukanović. Njemu je, kako je naveo, jasno da su u vladi i oni koji su najavili da im je cilj da posle parlamentarnih izbora Demokrarska partija socijalista ne bude na vlasti.

"Naš cilj je da oni ne ostvare svoj cilj", kazao je Đukanović, uz poruku da svi ministri u Vladi Crne Gore, bez obzira na to da li su iz vladajućih ili opozicionih partija, moraju da rade u državnom interesu.

Đukanović je podsetio da u svojim rukama, kao premijer, po ustavu, ima instrumente kojima može zaustaviti bilo koju vrstu "destrukcije", a koja bi mogla da dolazi od odnosa opozicionih ministara u Vladi.

Odnedavno u Vladi Crne Gore su četiri opoziciona ministra i jedan potpredsednik Vlade. Oni su u Vladu ušli na osnovu ranije ponude Đukanovića, s obrazloženjem da se pojača poverenje u izborni proces uoči parlamentarnih izbora koji su predviđđeni za prvu polovinu oktobra ove godine.