≫ 

SAD SMO NAJJAČA POLICIJA U REGIONU: Vučić prisustvovao predaji specijalnih BORBENIH OKLOPNIH VOZILA na Makišu! (VIDEO) (FOTO)

U Nastavnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova "Makiš" izvršena je primopredaja 20 novih vozila, Vučić najavio da će do kraja godine biti nabavljeno još šest za vojsku i još toliko za policiju

Premijer Aleksandar Vučić  prisustvovao je danas, u Nastavnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova "Makiš", primopredaji borbenih oklopnih vozila specijalne namene "Jugoimport SDPR".

SPEKTAKL NA MAKIŠU: Svi na proslavu DANA POLICIJE!

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Ceremonija je počela u 10 sati, izvođenjem vežbi.

Foto: Uglješa Rašević Foto: Uglješa Rašević

Naš reporter koji se nalazi u Nastavnom centru javlja da su prisutni u "Makišu" videli kako izgleda borba protiv terorizma, kao i pokaznu vežbu upada u prostorije u četiri oklopna vozila. 

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Premijer Vučić se u "Makišu" pojavio sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem. Nakon što se ponaosob pozdravio sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i pošto mu je predstavljeno novo oklopno vozilo "lazar 3", Vučić ih je pitao:

Foto: Uglješa Rašević Foto: Uglješa Rašević

- Sada nemate problema? Da li smo sada najjača policija u regionu? Nama Kumanovo ne sme da se desi. Čast mi je bila da se družim sa vama momci, danas.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

On se zatim zahvalio svim pripadnicima MUP-a i čestitao im ponovo njihov dan.

Foto: Uglješa Rašević Foto: Uglješa Rašević

- Čestitam vam i na posvećenosti, i želeo bih da se zahvalim na trudu i na svemu što činite da građani Srbije budu bezbedni. Ovi ljudi su vežbama pokazali da su uvek spremni. Ovi ljudi, koje možete da nazovete borcima, su zadovoljni time što smo uspeli da obezbedimo nova vozila - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Nabavljeno je 20 novih vozila, od kojih većinu čine komandno izviđačka vozila M11 i M15, kao i jedan lazar 3, a do kraja godine, prema njegovim rečima, biće još šest za vojsku i šest za policiju, a razlika je što će za vojsku biti topovi većeg kalibra.

Kako je objasnio, nova vozila sada imaju veću zaštitu kada je reč o pancirnom zrnu 12,7 milimetara što, ocenio je Vučić, uliva veću sigurnost našim policajcima koji se nalaze u vozilu.

Vučić čestitao DAN POLICIJE ministru Stefanoviću i pripadnicima MUP

- U ovim vozilima njih 10 imaju vidik i mogu da pucaju. Mi ćemo nastaviti da ulažemo u vojsku i policiju. Zadovoljan sam poslom koji je napravila država. Sada imamo svoj vozila i idemo rame uz rame sa zapadom. "Trojka" je spremna i za amfibijske uslove. Čestitam ministru i svim tim ljudima što brinu o našim životima - istakao je Vučić.

Foto: Uglješa Rašević Foto: Uglješa Rašević

Prema njegovim rečima važno je i što Srbija ima tržište za našu robu i municiju, a što ceo svet želi.

- Tolika je potražnja da imamo pet puta veće kapacitete. Zato je važno da ulažemo mnogo više i zarađujemo novac. Kako se "Krušik" diže tako se i Valjevo diže zahvaljujući namenskoj industriji - rekao je Vučić.

- Nastavićemo da ulažemo u policiju i vojsku i zadovoljan sam poslom koji je napravila državna kompanija Jugoimport SDPR, jer mi sada imamo vozila koja sami proizvodimo, a koja idu rame uz rame, a u po nečemu i ispred, zapadne konkurencije - rekao je Vučić.

Foto: Uglješa Rašević Foto: Uglješa Rašević

Vučić je rekao da će ulaganje u namensku biti jedan od prioriteta nove vlade, jer se to pokazalo kao dobro ulaganje.

- Prost razlog je to što imamo tržište za našu robu, za naše oružje, oruđa i za municiju. Ceo svet to želi- rekao je Vučić, dodajući da Srbija poštuje sva svetska pravila i norme kada je reč o konačnom ishodištu srpskih proizvoda.

Foto: Uglješa Rašević Foto: Uglješa Rašević

Uručivanje oklopnih vozila dešava se dan posle Dana policije, koji je juče obeležen, takođe, u "Makišu".

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA