Povređeni slovački turisti oporavljaju se u Nišu

Regionalne vesti - Utorak 21.06.2016 - 14:45

Većina slovačkih turista povređenih u saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd - Niš kod Aleksinca, u kojoj je petoro putnika autobusa izgubilo život, oporavlja se u Kliničkom centru u Nišu, a u tu zdravstvenu ustanovu se prevozi još osmoro prvobitno primljenih u aleksinačku bolnicu.

U kliničkom centru 15 povređenih; Foto: Kostadin Kamenov U kliničkom centru 15 povređenih; Foto: Kostadin Kamenov

U Niš je primljeno 15 pacijenata slovačke nacionalnosti, a najteže povređena osoba među njima je žena koja se nalazi u "šok-sobi" na Odeljenju grudne hirurgije.

Ima serijsku frakturu rebara i povredu karlice. Nije životno ugrožena i očekujemo njen oporavak - kaže dr Radovanović.

Kako kaže, pacijenti koji su prvobitno bili smešteni u Aleksincu stižu u Niš, pre svega zbog lakše komunikacije za predstavnicima Ambasade Slovačke i policijom, a oni koji više nisu za bolničko lečenje biće smešteni u hotelu "Aleksandar".   

Povređene je u Nišu posetio ministar zdravlja Zlatibor Lončar koji je, prema rečima direktora Kliničkog centra u Nišu dr Zorana Radovanovića, u kontaktu sa svojim kolegom iz Slovačke.

Ministar Lončar se čuo sa ministrom zdravlja Slovačke koji je zahvalio Srbiji i Kliničkom centru Niš.

Sada očekujemo da slovačka vlada organizuje prevoz ljudi koji mogu da se transportuju u Slovačku svojim porodicama - kaže dr Radovanović.

Podsetimo, u nesreći koja se dogodila noćas oko 3:30, kada su se slovački turisti vraćali sa Krfa, poginulo je 5, a povređena su 23 putnika.

U niškoj policiji, koja je izvršila uviđaj, kažu da se još utvrđuje zašto je vozač izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo s puta.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: