Šefovi krali naftu i delove

M. T. K.

21. 06. 2016. u 17:06

Pre dve večeri privedeno nekoliko radnika službe održavanja u pogonu "Kosmaj". Akciju organizovali MUP i unutrašnja kontrola GSP

Шефови крали нафту и делове

UNUTRAŠNjA kontrola Gradskog saobraćajnog preduzeća i pripadnici MUP pre dve večeri organizovali su veliku akciju u pogonu "Kosmaj", kraj auto-puta. Kako nezvanično saznajemo, tom prilikom otkrili su da majstori, vozači i drugo osoblje ove firme nelegalno trguju originalnim delovima i preprodaju gorivo, naravno, na štetu gradskog preduzeća.

Kako javlja izvor "Novosti", organizatori nelegalne trgovine delovima i naftom bili su šefovi održavanja saobraćaja. Ukradena nafta i rezervni delovi pronađeni su u kanalima za otpadnu vodu, koji vode ka Mokroluškom potoku.

Protiv privedenih, pored prijava, biće pokrenute disciplinske mere.

Direktor GSP Željko Milković, zbog policijske istrage, nije želeo da zvanično govori o rezultatima akcije unutrašnje kontrole i inspektora MUP.

- Pre nekoliko meseci napravili smo promene u unutrašnjoj kontroli, što sada daje rezultate - za "Novosti" priča Milković. - Imamo potpuno drugačiji pristup ovom problemu. Krađa je smanjena na sporadične slučajeve.

Iako čelni čovek preduzeća neće da priča o budućim akcijama, "Novosti" iz svojih izvora saznaju da će kontrole biti učestale, a češljaće se svi pogoni bez izuzetaka.


PRETAKALI GORIVO U FLAŠE

Podsećamo, pre dva meseca unutrašnja kontrola GSP i operativci srpske policije priveli su dva parkirera u pogonu "Zemun". Oni su početkom aprila uhvaćeni u trenutku krađe nafte. Gorivo iz autobusa su pretakali u plastične kante, a onda sipali u rezervoare privatnih automobila, koji su bili parkirani u neposrednoj blizini pogona.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

bikkojisedi

21.06.2016. 23:59

disciplinske mere???? mislite po 3 šibe po dlanu pa sve opet po starom? dajte imena i fotografije i u prdekanu sa lopuzama.

Lune

22.06.2016. 00:05

Hm,hmm..a, da li se delovi, i dalje uvoze, sa austrijskih otpada,koje ekipe gsp, biraju i skidaju, sa slupanih autobusa, i salju kao novu robu ??

gsp_inside

22.06.2016. 08:48

Nazalost, sve se ovo "nezvanicno" vec odavno zna, jos iz Slobinog perioda se krade GSPov inventar i rasprodaje...