Nelegalna ulična prodaja ošteti budžet Smedereva za 22 miliona dinara godišnje

Beta

17. 07. 2016. u 18:37

Budžet grada Smedereva godišnje trpi štetu veću od 22 miliona dinara jer oko 150 nelegalnih uličnih prodavaca ne plaća zakup tezgi

Нелегална улична продаја оштети буџет Смедерева за 22 милиона динара годишње

Ilustracija

Budžet grada Smedereva godišnje trpi štetu veću od 22 miliona dinara jer oko 150 nelegalnih uličnih prodavaca ne plaća zakup tezgi, izjavila je danas načelnica Odeljenja za inspekcijske poslove i poslove komunalne policije Violeta Maksimović.

Ona je agenciji Beta izjavila da svaki ulični prodavac za godinu dana ošteti gradsku kasu Smedereva za 147.000 dinara.

"Mada je deo inspektora na odmoru, mi ćemo od ponedeljka, 18. jula početi dinamičnu kontrolu uličnih prodavaca kojih na više frekventnih lokacija, pre svega u gradskom jezgru, retko kad ima manje od 150", kazala je Maksimović.

Najviše uličnih prodavaca robu izlaže na trotoaru kod Bolnice, Pošte, Banke, Pijace i uz samousluge Idea koji u poslednje vreme, posebno na početku Karađorđeve ulice, tolerišu i prosjake koji stoje ispred samog ulaza u te prodajne objekte.

Prema zvaničnim taksama Zelene pijace, svaki ulični prodavac mesečno zakine JKP Pijace za više od 12.000 dinara, što je iznos koji legalni prodavac mesečno da za zakup tezge na kojoj prodaje južno voće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

ekektričar

17.07.2016. 18:57

Ta šteta ide valjda na dušu komunalne policije zbog toga što ona ne radi svoj posao. Iz istog razloga se u gradu baca smeće na sve strane, a u naselju Miloja Djaka svakodnevno možete videti klasičnu deponiju jer niko ne sprečava ljude da tu dovoze kolima svoje smeće i izručuju ga pored ogromnih industrijskih kontejnera koji su neperstano puni. Kod nas je razumljivo da niko neće "da talasa" u predizbornoj kampanji, ali sad nije to vreme, pa se ovakav nerad ne bi smeo da toleriše.

mile

17.07.2016. 20:36

Pa sta reci za Smederevske komunalne policajce.Tosu paraziti koji nista nerade.Jasam dva puta prijavio da se u zgradi gde imam stan u hodniku drze opasni materijali koji se mogu zapaliti. I sta je rezultat??Nista.Oni dosli i rekli koje prijavio i otisli.Oni su da primaju platu,a ne da rade svoj posao.Jednostavno receno,lupezi.