Rectangle 2 Copy 4 Created with Sketch.
Sportal
i

ISKRENO Micov: Partizanovac sam, boli kraj jedne ere /VIDEO/

V. Tegeltija - Vest objavljena: 20:00 - 18.08.2016

Prošla sezona bila je jedna od najuspešnijih u karijeri Vladimira Micova. Njegov Galatasaraj osvajanjem Evrokupa vratio se u Evroligu, a tridesetogodišnji Beogradjanin, našao se u idealnoj petorci ovoga takmičenja.

Prošla sezona bila je jedna od najuspešnijih u karijeri Vladimira Micova. Njegov Galatasaraj osvajanjem Evrokupa vratio se u Evroligu, a tridesetogodišnji Beogradjanin, našao se u idealnoj petorci ovoga takmičenja.

Vladimir Micov
Vladimir Micov Foto: Stare Slike

Protiv Gran Kanarije je odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri, izborio produžetak svom timu, a onda ga odveo u finale sa Strazburom , posle koga je postao deseti Srbin koji je osvojio Evrokup.

-Veliki, za Galatu i Tursku najveći uspeh, ne računajući Fenerovo finale Evrolige u Berlinu. Sem Kanara, igrali smo sve revanše u Istanbulu i prolazili. Pretprošle sezone klub je bio u problemu, pa smo iz te ekipe ostali samo Sinan Guler i ja, posle dogovora sa trenerom Erginom Atamanom. Igrali smo sve bolje i bolje kako je odmicala sezona i pred našim navijačima nismo mogli da izgubimo. Stizali smo sve minuse i došli do trofeja- kaže Micov,

Otkud na treningu Partizana?

-Galata se okuplja 21.avgusta, a kao i svako leto uvodim se u pripreme. Ovoga puta sa Partizanom, pošto mi je trener Dzikić izašao u susret i omogućio da vežbam. Drago mi je da sam tu sa ovim momcima u klubu za koji navijam.

Micov je jednu polusezonu igrao i za Partizan sa kojim ima nacionalnu titulu. O novom timu crno-belih, kaže?

- Ja sam Partizanovac i žao mi je što je došao kraj jedne košarkaške ere. Klub kreće iz početka, sa mladim igračima,ali i iskusnim, dva Amerikanaca. Treba vremena, ekipa je puna talenata. Kada se vrate reprezentativci Birčević i Vrabac, sa još dva pojačanja, biće još jači, Vidim da se odustalo od Evrokupa, a verujem da će igrati FIBA Ligu šampiona, a ne znam šte će ona doneti. Dzile je dobro radio prošle sezone. Probudio je tim, verujem da može i ove da vrati Partizan na evropski put.

Očekivanja od nove sezone?

-Ne bih o sukobu FIBA i Evrolige, nije moje da pričam o tome iako mislim da to šteti košarci u Evropi. Galata zaslužuje da igra Evroligu, iako lane nismo zbog pomenutih finansijskih problema, ali smo se eto na terenu izborili kroz Evrokup. Napravili smo dobar tim, nadam se plamanu u Top 8. Imamo dosta Amerikanaca, Turci nemaju reprezentativne obaveze, tako da ćemo biti od početka priprema zajedno.

Stigao ti je Nenad Krstić ?

-Krle i ja smo igrali dve godine u CSKA.Znamo se dobro,a znaći mi da imam nekog našeg, pošto posle Ercega, prethodne sezone nisam imao nikoga od naših. Krstić je odličan igrač, iako izlazi iz povrede. Oporavio se , radio je celo leto, ima bogato evrosko i Nba iskustvo,. Značiće nam puno, a i imamo dosta dobrih igrača na svakoj poziciji, pa će imati vremena da se uvede u ekipu posle godinu dana neigranja, da ne padne sav teret na njega- poručio je Vladimir Micov.

(V. Tegeltija)

Pridružite se

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj WhatsApp zajednici ili čitajte na Google News.

Sportal VIDEO

Ronald Kuman (Photo: Gerard Franco / Zuma Press / Profimedia)
11 29
Fudbal

11:29 - 27.03.2024

video Bivši trener Barse imao samo jedno da poruči

Odigrane su tri finalne utakmice baraža za Ligu nacija, dalje su prošle selekcije Gruzije, Ukrajine i Poljske, nakon čega smo dobili sve učesnike predstojećeg Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

10 39
Tenis

10:39 - 27.03.2024

video Zverev protutnjao do četvrtfinala Majamija

Nemački teniser, Aleksandar Zverev, plasirao se u četvrtfinale masters turnira u Majamiju nakon pobede nad Rusom, Karenom Hačanovim 2:0, i po setovima 6:1, 6:4.

Misliš da je to sve? Nastavi da čitaš, imamo još mnogo toga za tebe :)