Agroživ treći put pred stečajem 1

Agroživu iz Žitišta preti stečaj. Prema podacima Narodne banke Srbije, račun ove firme je blokiran više od 800 dana, a ukupan iznos blokade iznosi 3,9 miliona dinara.

Privredni sud u Zrenjaninu, pred kojim se razmatraju razlozi za pokretanje stečajnog postupka, doneo je rešenje o pokretanju prethodnog stečajnog postupka. Kako je navedeno u obrazloženju, prethodni stečajni postupak se pokreće radi utvrđivanja razloga za pokretanje stečajnog postupka.

Sud u Zrenjaninu odredio je meru obezbeđenja, zabranu raspolaganja imovinom stečajnog dužnika i zabranu sprovođenja izvršenja prema stečajnom dužniku. Ročište radi razmatranja postojanja stečajnog razloga zakazano je za 9. septembar. Pogon Agroživa u Žitištu već godinama puni novinske stupce pokretanjem i prekidanjem proizvodnje. Brojni stečajevi, kojima se ne nazire kraj, nisu doneli povoljno rešenje za ovaj kolektiv od koga praktično zavisi čitava privreda opštine Žitište. Poslednjih godina spasilac Agroživa Žitište bio je Srbijagas. Ukoliko bude doneta odluka o pokretanju stečajnog postupka, biće to treći stečaj nad tom kompanijom od njenog osnivanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari