Путин: Важан развој економских односа са Украјином

СЕВАСТОПОЉ: Развој трговинско-економских веза са Украјином треба да буде у сталном центру пажње, изјавио је руски председник

Владимир Путин, који је данас стигао на Крим, у време повећаних напетости између Москве и Кијева.
Он је на предлог премијера Дмитрија Медведева именовао бившег министра образовања Дмитрија Ливанова за изасланика за трговинско-економске везе са Украјином.

"Добро, то ћемо да урадимо", рекао је Путин одговарајући на предлог премијера Дмитрија Медведева на радном састанку на аеродрому Белбек, у Севастопољу.
"Што се тиче дипломатског представника, амбасадора у Украјини - говорићемо посебно. Али развој трговинско-економских веза треба да буде у сталном центру наше пажње", додао је Путин, преноси Спутњик.

Путин је допутовао на Крим да би председавао састанком савета за безбедност на Криму и учествовао на Форуму младих, преноси АФП.
Ово је Путинова пета посета Криму од припајања тог полуострва Русији 2014. године, и неколико дана пошто је Москва оптужила Кијев за покушај терористичког напада на Криму.

Председник Украјине Петро Порошенко изјавио је у четвртак да не искључује могућност увођења ратног стања и објављивање мобилизације у земљи у случају ескалације ситуације у Донбасу и на граници са Кримом.
Председник Украјине сматра да је вероватноћа ескалације сукоба у Донбасу "и даље веома значајна" и додао да су оружане снаге Украјине "спремне да пруже отпор".

Руска Федерална служба безбедности (ФСБ) саопштила је прошле недеље да је спречила терористички напад на Криму, које је припремала Главна управа обавештајне службе украјинског Министарства одбране, против важних елемената инфраструктуре полуострва.
Током операције погинуо је припадник ФСБ-а и војник руског Министарства одбране, а председник Путин је, коментаришући погибију руских војника, рекао да они "неће прећи преко тога".

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести