Aleksandar Mitić (30)
facebook
Aleksandar Mitić (30)

facebook

Aleksandar Mitić (30), Foto: facebook

Da ironija bude veća, nakon što je došao na odmor, Aleksandar je preživeo udes kada je „kamarom ševrolet“ sleteo s puta i polupao limuzinu. Poginuo je vozeći motor „kavasaki nindža”.

Zbog besparice i nemogućnosti zaposlenja u Leskovcu Aleksandar se pre 10 godina obreo u Ameriku i utočište našao u Čikagu, gde je sve vreme radio kao vozač za velike američke kompanije.

„Prokrstario je uzduž i popreko Ameriku i nikada nije imao nijednu saobraćajnu nezgodu - priča njegov drug iz Čikaga Danijel Stojanović, iz okoline Niša, koji je nekoliko sati pre tragedije bio sa njim.

Aleksandar je bio ponos Mrštana jer je svakome pomagao, a posebno je bio vezan za svoje sestriće, dvojicu maloletnih sinova sestre Verice.

„On je znao koliko ga moji sinovi vole, ali nikada neće saznati koliko će patiti za njim. Bio je njihov ponos”, priča Dragan Stefanović, Veričin suprug.

Sve što bi zaradio u Americi, doneo bi kući. Imao je velike planove i nameravao da oženi devojku iz okoline Leskovca. „Planirao je porodičnu kuću u Mrštanu da dogradi i uredi, imao je projekat, a planirao je i hladnajču da otvori”, priča Danijel Stojanović.