Crn dim u mlekari, Nišlije u strahu

Regionalne vesti - Sreda 31.08.2016 - 18:37

Stotinak Nišlija okupilo se ispred niške mlekare zabrinuti za svoje zdravlje zbog crnog dima i gareži koji izlaze iz dimnjaka ove firme. U Inspekciji za zaštitu životne sredine kažu da se desio "akcident" i da se radi na otklanjanju kvara, a iz mlekare poručuju da rade na uvođenju gasa.

Problem nastao zbog lošeg mazuta; Foto: Free Images Problem nastao zbog lošeg mazuta; Foto: Free Images

Oni koji žive na Ledenoj steni i Bubnju, a posebno stanovnici ulica u okolini mlekare koju je nedavno kupio “Imlek”, u ponedeljak su skupljali garež iz dvorišta i sa krovova metlom, a od crnog dima, kako kažu, teško se disalo.

Međutim, mnogi meštani ovog dela Niša tvrde da već godinama muče muku sa onim što izlazi iz dimanjaka mlekare.

- Dim je toliko strašan da svi imamo alergije. Garež skupljamo metlom kao da je pesak, a oluci su nam puni.

16 godina je tako - kaže Milojka Simić čija je kuća na 60 cm od niške fabrike mleka.

U gradskoj Inspekciji za zaštitu životne sredine kažu da je problem nastao u ponedeljak kada je zbog lošeg mazuta iz dimnjaka mlekare kuljao crn dim.

- Inspektor je na licu mesta utvrdio da se desio akcident. Zbog lošeg goriva bukvalno je ceo sistem u mlekari uništen.

I danas (sreda) smo bili u mlekari i ti kotlovi ne rade.

Tamo desetak ljudi, mehaničara i inženjera, sa rukama u ulju popravlja ono što je pokvareno - kaže šef niške inspekcije Slaviša Radulović.

Iako merenja iz juna ove godine, kako kažu inspektori, pokazuju da su čestice u vazduhu u granicama normale, direktor Golubović kaže da je mlekara prepoznala problem sugrađana i da se pripremaju sredstva kako bi se u mlekaru uveo gas, kao najčistiji energent.

- Ove godine je “Imlek”, kao novi vlasnik Niške mlekare, odlučio da izdvoji značajna sredstva za mlekaru, a deo tih sredstava je predviđen za ugradnju gasa.

To je potreba da uvažimo želju građana da nemaju mazut blizu svojih kuća.

To bi bilo trajno rešenje i za nas i za građane - rekao je Golubović.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: