Pančevo: Dodeljene nagrade 3. filmskog festivala PAFF

Sinoć je u dvorani Kulturnog centra Pančeva, svečanom ceremonijom dodele nagrada, završen treći festival - PAFF, internacionalni takmičarski festival autorskog dugometražnog i kratkog filma, koji se održavao na više lokacija u Pančevu.

Takmičarski filmski program ovogodišnjeg PAFF-a odvijao se u okviru dve selekcije: "Svetionici" i "Rani radovi".

Nagradu Svetionik za najbolji film dobio je "Eldorado XXI" Salome Lamas, za "formalno radikalan portret ekstremne tegobe koji kontinuirano ukazuje i problematizuje svoju autsajdersku poziciju".

Posebno priznanje žirija dobio je film Ane Rusilon "Ja sam narod", za "intiman pristup i precizan rediteljski postupak koji uspeva da kreaira prostor za svoje protagoniste, kako bi se uhvatili u koštac sa istorijom i reflektovali je dok se odvija pred njihovim očima".

Nagrada Dimnjak, za najbolji kratki film dodeljena je filmu "Deset blokova dalje" Mikija Polonskog, navodi se u saopštenju organizatora festivala.

Žiri je nagradio i filmove: "Park" Rande Maroufi za najbolju režiju, "Tranzicija" za najbolju montažu - Jelena Maksimović, "Bela ptica" za najboljeg direktora fotografije - Ivan Marković, "Pod suncem" za najbolji scenario - Qiu Yang, "Lisica" za najboljeg glumca - Nikos Zegkinoglou i "Anna" za najbolju glumicu - Evgenia Dodina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".