glasanje
Profimedia.rs
glasanje

Profimedia.rs

Foto: Profimedia.rs

"Republička komisija za sprovođenje referenduma obaveštava sve građane RS da će se u nedelju, 25. septembra, na celoj teritoriji RS, održati republički referenduma sa referendumskim pitanjem: Da li podržavate da se 9. januar obeležava i slavi kao Dan RS", navodi se u oglasu, prenela je RTRS.

Predsednik Komisije za sprovođenje referenduma o Danu Republike Srpske Siniša Karan rekao je da će naredna sednica Komisije biti održana sutra.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je izvršeno štampanje glasačkih listića za referendum o Danu Republike i pozvao narod da ne veruje lažima pojedinih medija koji pokušavaju da dezorganizuju zajedničko opredeljenje srpskih stranaka da referendum bude sproveden.

"Referendum je nešto što će se desiti i tu nema nikakvih spekulacija. Svi tehnički preduslovi za organizaciju referenduma su stvoreni. Formirane su opštinske komisije, a izvršeno je i štampanje glasačkih listića", rekao je Dodik novinarima u Brodu.

Predsednik Srpske je naglasio da ljudi moraju da shvate da se na referendumu izražava volju naroda.

"Zato se neki i protive referendumu jer ako nema referenduma, onda nema ni volje naroda", kaže Dodik.

On je naveo da narod u Srpskoj, ukoliko ne zaustavi nametanja rešenja, verovatno u narednoj godini može da očekuje da neko zahteva da bude ukinut naziv Republika Srpska.

"Zbog toga pozivam građane da izađu na referendum 25. septembra, a pozivam i Bošnjake da izađu i pokažu da su integralni deo Republike Srpske, te da na taj način možemo da rešavamo mnoge probleme naše zajedničke budućnosti", rekao je Dodik.

Komentari (1)

Сава Прокоповић из Ритопека

12.09.2016 13:54

Подржавамо Републику Српску у целини.