Milanović odlazi sa čela SDP 1Foto: Fonet/AP (Arhiva)

Predsednik SDP Zoran Milanović je izjavio da je, nakon rezultata vanrednih parlamentarnih izbora, odlučio da se više ne kandiduje za mesto predsednika stranke.

„Ne mislim da učestvujem na unutarstranačkim izborima. Pozivam tela da što pre raspišu unutarstranačke izbore“, izjavio je Milanović na konferenciji za novinare, prenosi N1.

Unutarstranački izbori moraju uslediti za najviše šest meseci. Zasad se kao najizgledniji kandidati za Milanovićevog naslednika spominju Tonino Picula, Siniša Hajdaš Dončić i Ranko Ostojić.

Milanović je kazao kako je njegova želja da Hrvatska dobije stabilnu vladu, a takva, po njemu nije eventualna vlada HDZ i Mosta. „Od velike koalicije – ništa“, poručio je Milanović te dodao njegova čestitka Andreju Plenkoviću ionako ništa ne znači. Šanse za SDP s nekim sastavi vladu su ‘nikakve’. Nije unapred protiv razgovora s Mostom, a ako dođe do poziva – o tome moraju odlučiti članovi stranke, javlja HRT.

U SDP, kako su ranije preneli mediji, niko ne razmišlja o koaliciji sa Hrvatskom demokratskom zajednicom i navode da se Milanovićev istup u izbornoj noći nipošto ne može shvatiti kao ponuda saradnje Andreju Plenkoviću.

Na juče održanim vanrednim izborima u Hrvatskoj HDZ je osvajila najviše glasova, a za njim ide Narodna koalicija koju predvodi Zoran Milanović, dok je na trećem mestu Most.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari