12. septembar  2016. 19.40  | Izvor: RTV

Kiš teatar: Audicija za nove polaznike

SUBOTICA -

Fondacija "Danilo Kiš" i ove godine nastavlja obučavanje mladih kreativnih, talentovanih Subotičana koji žele da se oprobaju na sceni i nauče tajne glumačkog zanata.

Audicija za buduće članove Pozorišne radionice održaće se u subotu, 24. septembra sa početkom u 14 časova na srpskom jeziku i od 17 časova na mađarskom jeziku, u Omladinskom klubu „Skladište".

Uz glumce, koji će biti voditelji radionica, polaznici će biti u mogućnosti da izuzev praktičnog znanja istraže i istoriju pozorišne umetnosti. Radionice će se održavati na srpskom i mađarskom jeziku, a počinju sa radom od oktobra 2016. godine.

Pozorišnu radionicu na srpskom jeziku vodiće glumac Narodnog pozorišta Vladimir Grbić, a na mađarskom glumac Dečjeg pozorišta Bela Kalo.

Plan i program rada radionica biće po uzoru na rad studenata na glumačkim akademijama. Tokom godinu dana, koliko je planirano da radionica traje, izučavaće se osnove glumačkog zanata kao i elementi srodnih umetnosti u okviru pozorišta, scenografije, kostimografije, dramaturgije... Polaznici će biti u prilici da razvijaju komunikacione sposobnosti, učestvuju na književnim večerima, koncertima i drugim javnim događajima i kroz kontinuiran rad na sebi razvijaju svoje samopouzdanje.

Nizom vežbi iz predmeta Govor, Pokret, Ples i Pevanje mladi glumci će razvijati svoj talenat i težiti uzoru savršenog glumca čije telo može ispuniti sve naredbe njegovog uma.

Rezultat godišnjeg rada biće pozorišna predstava. Učešće na radionici je besplatno.

Prijave za radionicu slati na office@danilokis.rs ili putem telefona 024 /523- 566 sa naznakom na kom jeziku.

Za audiciju je potrebno pripremiti monolog ili recitaciju.

Srodne vesti