12. septembar  2016. 21.10  | Izvor: Tanjug

Otvoren Vukov sabor u Tršiću

TRŠIĆ -

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević otvorio je danas popodne u Tršiću 83. Vukov sabor i rekao da će država u buducnosti jošš više ulagati u razvoj, čuvanje i unapređivanje ove manifestacije.

Raznovrsni program 83. Vukovog sabora u zavičaju Vuka Karadžica održava se do 18. septembra, a ministar je istakao znacaj ove, među najstarijim kulturnim manifestacijama u Srbiji posvećene reformatoru srpskog jezika.

"Obaveza resornog ministarstva, ali i društva u celini je da ulaže napore i finansije da se Vukov sabor održava i unapreduje. Država ce postupati odgovorno i u narednim godinama ulagati pažnju i znacajne finansije da se Tršić i uspomena na Vuka čuvaju i unapređuju", rekao je Vukosavljević, prenosi "Blic" na svom sajtu.

Prema njegovim recicma, Tržić mora da se postavi na mapu našeg obrazovanja i kulture jer u ovom znamenitom mestu postoje brojni sadržaji.

Ministar je obećao da ce uciniti sve da se ponovo uvede praksa televizijskog direktnog prenosa završnice Vukovog sabora, što nije cinjeno vec nekoliko godina unazad.

Saborski program je nastavljen u Loznici predstavljanjem Grada ŠŠapca, a u Vukovom domu kulture predstavom „Kainov ožiljak"šabačko pozorište zapocelo je niz sadržaja koji ce se održavati do nedelje, kada je zavržna svecanost na saborištu u Tržicu.

Ministar je sa gradonacelnikom Loznice Vidojem Petrovicem obišao i nedavno izgradenu višenamenski rekreativni centar.

Srodne vesti

Broj komentara: 1

врљ  12. 09. 2016. | 21:49
" Аој Вуче, јуначе од слова / На шта личи сад Јевропа ова ? / Рец` дер Вожду нек с` и он саблазни : / Зулум чине некрст-аџувани....