Jelena Đorđević, Lela Vranjanka
Jutjub printskrin

 

Ova čuvena lepotica, u Vranju poznata kao Lela Numerka, bila je davne 1974. godine inspircija poznatom pevaču i kompozitoru Draganu Tokoviću, koji je nakon susreta sa ovom Vranjankom u restoranu u Vranjskoj Banji napisao svojevrsnu himnu Vranja.

- Svašta su ljudi pričali, ali prava istina je da sam ja tog čoveka videla svega dva puta u životu, nije bilo nikakve ljubavne veze i emocija. Bio je to sasvim slučajan susret. Jedino što je bilo neobično je to da je Dragan par puta napuštao društvo i odlazio ispred Kičera. Kasnije sam saznala da je upravo te večeri nastajala ta pesma - pričala je Lela u jednom od brojnih intervjua.

Jelena Đorđević, Lela Vranjanka

Jutjub printskrin

Jelena Đorđević, Foto: Jutjub printskrin

Govorila je da je uvek bila postiđena kada se pesma pevala, iako je svaka Vranjanka priželjkivala da pesma bude posvećena baš njoj.

Jelena je bila penzionerka koja je radni vek provela u ovdašnjoj Duvanskoj industriji. Starost je provela u Hercegovačkoj ulici u Vranju, okružena prijateljima.

Ona se daleke 1952. godine u svojoj 17. godini udala za prosvetnog radnika iz Leskovca. Nakon pet godina ovaj brak se raspao i ona se vratila u Vranje, odlučna da više nijednom muškarcu ne pokloni srce. Ipak u dubokoj starosti ponovo je zaplovila u bračne vode.