Najnovije vesti
Vesti Svet
MORALA SAM, TI TO NE RAZUMEŠ Stravičan zločin ove žene digao je Kinu NA NOGE

MORALA SAM, TI TO NE RAZUMEŠ Stravičan zločin ove žene digao je Kinu NA NOGE

Šest lokalnih kineskih zvaničnika kažnjeno je zbog porodičnog ubistva koje je izazvalo žestoku raspravu o nevoljama siromašnih u Kini.

Jang Galijan Foto: Promo
Jang Galijan
Jang Gajilan
Foto: Promo
Jang Gajilan

Troje zvaničnika najverovatnije će izgubiti posao a još troje je dobilo opomene zbog slučaja Jang Gajilan (28) koja je sekirom ubila četvoro maloletne dece a potom izvršila samoubistvo.

Ona je najpre otrovala decu pesticidom, a zatim ih udarala sekirom. Posle je i sama uzela otrov. Kineskinja je počinila stravičan zločin jer nije imala čime da prehrani decu.

U trenucima pre smrti smrti je rekla svojoj baki: "Morala sam. Ti to ne razumeš. Ne mogu da te nateram da razumeš".

Njen suprug je počinio samoubistvo nedelju dana kasnije. Njegovo telo je nađeno u šumi i prema prvim nalazima i on se otrovao.

Slučaj je privukao pažnju medija i izazvao lavinu komentara na društvenim mrežama nakon objavljivanja informacija o okolnostima koje su prethodile zločinu.

Roditelji dece nisu mogli da prehrane decu, ona nisu imala zdravstveno osiguranje, a nisu primljena ni u školu jer su tek 2015 zvanično prijavljena da žive u njihovoj kući.

Porodica nije mogla da dobije ni socijalnu pomoć, a preživljavali su samo od useva na svojoj njivi.

Jedan od prioriteta kineskog predsednika Si Đipinga je borba protiv siromaštva u seoskim i ruralnim sredinama, ali najmanje 200 miliona ljudi još živi u siromaštvu.