Otvoren pogon italijanske Tehnostruture u Zrenjaninu; Ministar Knežević: Srbiji potreban ubrzan privredni rast

Beta

17. 09. 2016. u 14:44

Proizvodni pogon italijanske kompanije u čiju izgradnju je investirano 3,5 miliona evra, svečano je otvoren u industrijskoj zoni Jugoistok-Ečka

Отворен погон италијанске Технострутуре у Зрењанину; Министар Кнежевић: Србији потребан убрзан привредни раст


ZRENjANIN - Proizvodni pogon italijanske kompanije "Tehnostruture", u čiju izgradnju je investirano 3,5 miliona evra, svečano je danas otvoren u industrijskoj zoni Jugoistok-Ečka u Zrenjaninu.

Otvaranju su prisustvovali ambasador Italije u Srbiji Djuzepe Manco, predsednik italijanske regije Abruco, gradonačelnik grada Frankavila Al Mare Antonio Lućani, ministar privrede u Vladi Srbije Goran Knežević, zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam Pavle Počuč i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Osnivač i direktor Tehnostruture Đuzepe Verna rekao je da je već odabrano dvadesetak radnika, a namera je da tu bude zaposleno oko 70 radnika. Kompanija Tehnostruture predstavlja deo grupacije "Edil stil" koja je lider u sektoru čeličnih konstrukcija na međunarodnom tržištu.

U proizvodnom pogonu u Zrenjaninu, kako je ranije najavljeno, proizvodiće se elementi čeličnih konstrukcija za izgradnju mostova, aerodroma, stadiona, velikih tržnih centara i industrijskih objekata. Vrednost investicije je 3,5 miliona evra, a veći deo proizvodnje u Zrenjaninu biće namenjen inostranom tržištu. Investitor je već najavio i dalja ulaganja u tom gradu u iznosu od šest miliona evra. Tehnostruture je treća velika italijanska kompanija koja će poslovati u Zrenjaninu, uz Pompeju - Modital i Fulgar, koji su prisutni u zoni Bagljaš, odnosno Jugozapad-Elemir, od 2007. godine.

Gradonačelnici Zrenjanina i Frankavila Al Mare potpisali su danas i Sporazum o strateškoj saradnji ta dva grada.


KNEŽEVIĆ: SRBIJI POTREBAN UBRZAN PRIVREDNI RAST

Ministar privrede Goran Knežević rekao je danas u Zrenjaninu da je tom gradu, kao i svakoj drugoj lokalnoj samoupravi potreban ubrzan privredni rast.

"Naši makroekonomski pokazatelji su odlični, imamo stabilan i održiv rast od preko tri procenta, a imaćemo ga i u narednom periodu. Inflacija, evro, budžetski deficit, sve je to pod kontrolom i na osnovu tih pokazatelja borimo se za povećanje Bruto ;društvenog proizvoda, za otvaranje pogona i zapošljavanje gradjana, što nam je najvažnije", rekao je on.

Kako je naveo, i država će u saradnji sa lokalnim samoupravama pokušati da omogući investitorima da se osećaju što bolje i Srbiju prepoznaju kao dobro mesto za investiranje.

"Osim direktnih investicija koje dolaze, izuzetno nam je bitno da uz te investitore dovedemo i male privrednike, odnosno mala i srednja preduzeća koja će dobiti deo tržišta, jer nije realno da Tehostruture koji je došao u Zrenjanin, ili neko drugi, traži dobavljača za opremu, osim neke specijalizovane, na drugom mestu. A dosta usluga koje koriste, naravno, radiće srpski dobavljači", kazao je Knežević.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Sasa NS

17.09.2016. 16:41

A bice svih dadžbina oslobođeni narednih 10 godina.Joj Srbijo..Rat je bio bolji bar sam znao na čemu sam.

Jedini nacin da dokazemo da danasnja politika je korektna

17.09.2016. 16:57

Oni naucili nas kao se otima, kakvi ucenici bi bili da nismo bolji od ucitelja. Sa tom razlikom mi nece da otimamo ono sta je nase.

Шумадинац

18.09.2016. 09:01

Јуче у Зрењанину више званица него што је „планирано" да сутра буде радника у погону. Све се чини да је био крканлук у најави...