Najnovije vesti
Kultura Vesti
Jovan Maljoković na saborskim danima u Tršiću

Jovan Maljoković na saborskim danima u Tršiću

Saksofonista Jovan Maljoković i njegov "Balkan salsa bend", priredili su večeras koncert u Vukovom domu kulture u sklopu saborskih dana koji se završavaju sutra u Tršiću.

Loznica01 jovan maljokovic na saborskim danima jovan maljokovic odusevio loznicane foto s.pajic Foto: S. Pajić / RAS Srbija
Loznica01 jovan maljokovic na saborskim danima jovan maljokovic odusevio loznicane foto s.pajic
Jovan Maljoković oduševio Lozničane
Foto: S. Pajić / RAS Srbija
Jovan Maljoković oduševio Lozničane

Publika je mogla da čuje repertoar sastavljen od svetskih džez i pop standarda, muzike Balkana i najnovijih kompozicija sa aktuelnog albuma "Lavirint". Dobra atmosfera na sceni oduševila je Lozničane koji su Maljokovića i muzičare iz njegovog sastava dva puta vratili na bis.

- Drago nam je što smo u Loznici u vreme 83. Vukovog sabora i šro nas je publika ovako srdačno dočekala i uživala u našem muziciranju. Dobro raspoloženje preneli su i na nas i zato smo se dva puta vratili da odsviramo još nekoliko melodija - rekli su muzičari posle koncerta.

Foto: S. Pajić / RAS Srbija

Ovo je poslednji program pred sutrašnju završnu svečanost koja se u čast Vuka Karadžića održava na saborištu u njegovom rodnom selu.

U galeriji Vukove spomen škole u 10.30 izložbu "Jezik i pismenost" prirediće Narodna biblioteka iz Kragujevca, dok će loznički Centar za kulturu "Vuk Karadžić", kao domaćin manifestacije organizovati predstavljanje nematerijsalnog kulturnog nasleđa kroz program "Probaj i ti".

Foto: S. Pajić / RAS Srbija

Muzej jezika i pisma izložiće rad škole srpskog jezika, istorije i prevođenja "Obasjanost nevidljivog" od 11 sati, dok je tačno u podne svečana završnica sedmodnevnog saborovanja.

Gradski mešoviti hor izvešće "Himnu Vuku", pozdravnu reč posetiocima uputiće Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice, a saborsku besedu održaće kompozitor Svetislav Božić, dopisni član Srpske akademije nauka i umetnopsti i redovni profesor FMU u Beogradu. Koncert pesama i igara izvešće Ansambl "Kolo", dok će saborsko poselo početi od 15 sati, kada je zakazan i koncert Bore Dugića i njegovih prijatelja.