BLOG UŽIVO, VIDEO: Keln drži korak sa Bajernom
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Keln drži korak sa Bajernom

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:15 - Vojvodina ubedljiva protiv BežanijeFudbaleri Vojvodine, lidera Superlige, plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije, pošto su večeras u Novom Sadu savladali Bežaniju 4:0 (2:0).Strelci za trijumf i najbolju najavu nedeljnog gostovanja Crvenoj zvezdi bili su Dušan Jovančić u šestom, Nenad Trujić u osmom, Bogdan Planić u 62. i Lazar Zličić u 73. minutu.

22:01 - Keln drži korak sa Bajernom Fudbaleri Kelna nastavili su da drže korak sa Bajern Minhenom, pošto su danas kao gosti posle preokreta pobedili Šalke sa 3:1, u četvrtom kolu Bundeslige. Šalke je vodio, ali je Keln preokrenuo i pobedio sa 3:1. Pogotke za goste s postigli su Juja Osako, Antoni Modest i Simon Celer.Srpski reprezentativac iz Šalkea Matija Nastasić sedeo je na klupi, isto kao i Filip Mladenović u Kelnu, dok je Miloš Jojić igrao do 61. minuta za goste.Keln ima 10 bodova, dva manje od vodećeg Bajerna. Šalke je propustio priliku da zabeleži prvi bod ove sezone i ostao je poslednji bez učinka.Bajern je opravdao ulogu favorita protiv berlinske Herte, koju je u Minhenu pobedio sa 3:0 i sa maksimalnim učinkom ostao na čelu tabele.Golove su dali Frank Riberi, Tijago Alkantara i Arjen Roben, koji je ušao sa klupe i prvi put zaigrao ove sezone.Lajpcig je nastavio sa dobrim rezultatima u svojoj debitantskoj sezoni u Bundesligi, pošto je na svom stadionu igrao nerešeno 1:1 sa Borusijom Menhengladbah.Novajlija u nemačkom prvenstvu je imao priliku i da pobedi, ali nije držao koncentraciju do kraja utakmice. Strelac protiv učesnika Lige šampiona bio je Timo Verner u šestom minutu.Lajpcig ima osam bodova i šesti je na tabeli, dok je Borusija mesto ispod sa bodom manje.Majnc je u finišu utakmice protiv Verdera u Bremenu pobedio, iako je domaćin vodio od 12. minuta golom Izeta Hajrovića. Junus Mali i Pablo de Blazis su u 88. i 92. doneli preokrete gostima.

21:08 - Nica zgromila Monako, Lion prekinuo serijuFudbaleri Nice pobedili su danas na svom terenu Monako sa 4:0 i tako došli na prvo mesto Lige 1 posle šest kola.Ovo je Monaku prvi poraz u sezoni, a Nica je do vrha tabele došla bez ijedne izgubljene utakmice. Pobeda "orlića" mogla je da bude i ubedljivija, ali je Alasan Plea promašio penal.Nica sada ima 14 bodova, jedan više od Pari Sen Žermena i Monaka, kao i dva više od Bordoa, koji je večeras u gostima pobedio Mec 3:0.U tim Nice vratio se Mario Baloteli i ponovo postigao dva gola, čime je izbio na četvrto mesto liste strelaca.Monako je do prošlog kola bio lider na tabeli, a večerašnju utakmicu završio je sa 10 igrača, pošto je Timue Bakajoko dobio crveni karton u 83. minutu.Olimpik Lion je prekinuo seriju od tri utakmice bez pobede, pošto je večeras na svom terenu "isprašio" Monpelje 5:1.U ostalim utakmicama u sredu, Anže je pobedio Kaen 2:1, a Gengan je savladao Lorijan 1:0. Utakmice Bastija-Nansi i Nant-Sent Etjen završene su bez golova.

20:06 - Mirosavljević: Ubedljiva pobeda važna za samopouzdanjePrivremeni trener Čukaričkog Nenad Mirosavljević rekao je danas da će ubedljiva pobeda nad Radanom u Kupu značiti fudbalerima tog kluba zbog samopouzdanja."Dobro smo otvorili meč, počeli ranim golom i bila je vidljiva velika razlika u kvalitetu. Igrači su poštovali ono što smo dogovorili i sigurno će im značiti ova pobeda za podizanje samopouzdanja", rekao je Mirosavljević posle utakmice.Čukarički je bez problema sa 5:0 pobedio Radan i plasirao se u osminu finala Kupa Srbije."Bez obzira na protivnika i na to što je Radan srpskoligaš, nije nikome lako dati pet golova. Zadovoljan sam utakmicom, imali smo još nekoliko šansi, ali i ovako je naravno dobro. Imali smo inicijativu, oni su se branili", kazao je Mirosavljević.

18:42 - KK Partizan produžio ugovor sa sponzorom i zahvalio se Vladi SrbijeKošarkaški klub Partizan i Telekom Srbija produžili su ugovor o saradnji na još godinu dana, saopšteno je danas, a crno-beli su ocenili da je tako "obezbedjena značajna podrška za dalje funkcionisanje"."KK Partizan izražava veliko zadovoljstvo zbog činjenica da tako velika kompanija ostaje uz Partizan i daje mu vetar u ledja da na pravi način radi ono što najbolje ume, a to je da igra košarku. Trudićemo se da dobrim igrama u Evropi, ; ABA ligi i domaćim takmičenjima opravdamo poverenje i predstavimo Partizan, njegove sponzore, državu Srbiju i naše navijače u najboljem mogućem svetlu", navodi se u saopštenju Partizana.Crno-beli su u saopštenju naglasili zahvalnost Vladi Srbije i njenom premijeru na doprinosu da dodje do nastavka saradnje.Partizan prvog oktobra počinje takmičenje u Jadranskoj ligi, utakmicom protiv Mornara u Baru.

18:11 - Kup Srbije: BSK u Borči šokirao Nišlije, Metalac stao u Žarkovu Fudbaleri BSK-a iz Borče plasirali su se danas u osminu finala Kupa Srbije, pošto su na svom terenu pobedili superligaša Radničkli iz Niša sa 1:0.Pobednički gol postigao je Aleksandar Cvetković u 80. minutu. On je pogodak postigao glavom posle kornera koji je izveo Željko Zagradjanin.Radnički je od 75. minuta imao igrača manje, pošto je crveni karton dobio Nikola Stanković, koji je rukom, kao poslednji igrač odbrane sprečio kontranapad.Trener Radničkog Milan Rastavac izveo je na teren skoro identičan sastav u odnosu na onaj koji igra u Super ligi, ali je BSK, koji igra u Prvoj ligi Srbije, danas bio za nijansu bolji.Jedina izgledna prilika pre gola vidjena je u 66. minutu, kada je Zagradjanin iz BSK-a prevario protivničke igrače i šutirao, a lopta je prošla golmana Vladimira Bajića, ali je Aleksandar Ignjatović izbio sa gol-linije.BSK je u 86. minutu imao još jednu veliku priliku, ali je Bajić odbranio "zicer" Milanu Jokiću.Rezultati do sada odigranih mečeva šesnaestine finala:BSK Borča – Radnički Niš 1:0, Inđija – Voždovac 0:0, Kolubara – Mladost Lučani 0:4, Mladost Bački Jarak – Novi Pazar 1:4, ČSK Pivara – Crvena zvezda 0:3, Proleter – Javor 0:1, Radan Lebane – Čukarički 0:5, Sinđelić – Jagodina 1:5, Zemun – Borac Čačak penalima 4:5 (0:0), Polet Ljubić – Radnik Surdulica 0:1, Žarkovo – Metalac penalima 5:4 (0:0), Partizan – Napredak (18.00) Sloboda – OFK Beograd (19.00) Vojvodina – Bežanija (20.00) Beogradski Rad i subotički Spartak u utorak su izborili plasman u osminu finala.Kasnije danas igraju se utakmice:

17:42 - Knjiga o košarci - 65 lepih godina...U Izdanju Košarakaškog kluba Jagodina, iz štampe je izašla knjiga o košarci u Jagodini pod naslovom "Košarka u Jagodini - 65 lepih godina - tako je to bilo", autora Zorana Markovića i Dejana Simić.Promocija knjige zakazana je za 23.septembra u Hotelu Hill, a prisustovaće joj predstavnici Košarkaškog saveza Srbije i mnogih klubova, poznati košarkaši i sportski radnici iz mnogih mesta Srbije, sve generacije jagodinskih košarkaša, trenera, navijača, funkcionera, prijatelji kluba...Funkcioner KK Jagodina Vladimir Jovanović rekao je danas Tanjugu da je reč o knjizi "luksuzno opremljenoj koja prati nastanak i razvoj košarke u Jagodini, od montaže prvih koševa na improvizovanim terenima do današnjih dana"."Knjiga hronološki evidentira klubove koji su egzistiali u Jagodiji, sve takmičarske uzraste, pioniri, juniori, seniori, kako u muškim tako i u ženskim slekcijama, a najveći deo podataka se odnosi na mušku i žensku ekipu KK Jagodina", rekao Jovanović.On je dodao da su u knjizi "faktografski izneti mnogi događaji, rezultati, tabele, sećanja, navedane najznačajnija imena igrača, trenera, reprezentativaca, klupskih funkcionera i entuzijasta a sve je popraćeno brojnim fotografijama"."Autori su koristili sve štampane izvore kao i privatnu arhivu igrača i sporstkih radnika", rekao je Jovanović.Pisanje, pripremu i štampanje knjige finansirao je privrednik iz Beograda, bivši igrač kluba Stevan Kamenković, uz malu početnu pomoć Jagodinskog sportskog saveza, istakao je Jovanović i dodao da Kamenković organizuje i promociju knjige.Knjiga će, istakao je Jovanović, pored štampanog imati i elektronsko izdanje, "tako će biti dopstupna svim ljubiteljima košarke".

16:54 - FSS poklonio sportsku opremu opštini SurčinFudbalski savez Srbije (FSS) je Fudbalskom savezu Opštine Surčin (OFS) poklonio sportsku opremu i lopte, saopštio je danas FSS."Za OFS Surčin je ovo pomoć od velikog značaja i raduje nas da su čelni ljudi Fudbalskog saveza Srbije krenuli sa realizacijom vredne pomoći upravo od nas. Drago mi je da će ovaj naš trenutak uskoro da oseti veliki deo fudbalske Srbije", rekao je predsednik OFS Surčin Dušan Vujadinović.Uručenju poklona FSS u Surčinu prisustvovali su tehnički direktor Saveza Goran Bunjevčević i selektor Slavoljub Muslin.Kako je najvljeno, uskoro će mnoge opštinske fudbalske organizacije dobiti pomoć od FSS u vidu sportske opreme i lopti."Prioritet prilikom dodele sportske opreme i lopti imaće oni opštinski savezi i organizacije koji do sada nikada nisu dobili pomoć, a ;Fudbalski savez Srbija želi na svakih 15 dana da pomogne i usreći one kojima je pomoć najpotrebnija", navodi se u saopštenju.

16:33 - UEFA predstavila logo EP 2020. godineEvropska fudbalska unija (Uefa) predstavila je danas u Londonu logo Evropskog prvenstva 2020. godine koje će igrati u 13 gradova 13 država.Predsednik Uefe Aleksander Čeferin ocenio je prilikom otkrivanja logoa da će taj turnir biti jedinstven po tome što će se igrati na svim stranama Evrope."Srećan sam što logo predstavljamo ovde u Engleskoj, u zemlji u kojoj je fudbal nastao, zemlji koja je dala ovu prelepu igru celom svetu. Uefa će slaviti 60. rodjendan, a šta može da bude bolje od proslave igre koju volimo, od toga da se šampionat, jedini put, igra na svim stranama kontinenta", kazao je Čeferin.Na logu prvenstva Evrope nalazi se trofej "Anrija Delonea" okružen siluetama navijača raznih boja (plave, tirkinzne, narandžaste, crvene i ljubičaste) na zakrivljenom terenu okruženog mostovima, "simbolom prijateljstva izmedju istoka i zapada Evrope".Naredno Evropsko prvenstvo biće održano u 13 gradova u 13 država, a domaćin polufinala i finala biće londonski Vembli.Osim u Londonu, utakmiće će se igrati u Bakuu, Minhenu, Sankt Peterburgu, Rimu, Kopenhagenu, Bukureštu, Amsterdamu, ;Budimpešti, Dablinu, Bilbau, Briselu i Glazgovu.

16:02 - Troicki u drugom kolu turnira u Sankt PeterburguSrpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo turnira u Sankt Peterburgu, pošto je u prvom pobedio Portugalaca Gastaa Elijasa u dva seta, 6:1 i 6:2. Troicki je u njihovom prvom međusobnom duelu do pobede došao posle 55 mintua igre. Srpski teniser je u oba seta po dvaput oduzimao servis Portugalcu koji je imao samo 46 odsto ubačenog prvog servisa od čega je osvojio 61 procenat. Elijas je do jedine brejk lopte na meču došao u prvom gemu, ali ju je Troicki spasao. Troicki će se u drugom kolu turnira u Sankt Peterburgu sastati s sunarodnikom Dušanom Lajovićem koji je juče u tri seta pobedio Španca Fernanda Verdaska.

Viktor Troicki, foto: Profimedia
Viktor Troicki, foto: Profimedia

15:34 - Čeferin: EURO 2020. jedini na svim stranama kontinentaNovi predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Čeferin otkrio je u Londonu logo Evropskog šampionata 2020. godine i ocenio da će turnir biti jedinstven kao jedini u istoriji koji će se igrati na svim stranama kontinenta. "UEFA će slaviti 60. rođendan, a šta može da bude bolje od proslave igre koju volimo od toga da se šampionat, jedini put, igra na svim stranama kontinenta", rekao je Čeferin i indirektno najavio da ideja njegovog prethodnika Mišela Platinija o više domaćina šampionata u budućnosti neće biti zastupljena.Šampionat Evrope 2020. godine održaće se u 13 gradova u isto toliko država, a polufinala i finale odigraće se na londonskom Vembliju. Sem Londona, utakmiće će se igrati, u Bakuu, Kopenhagenu, Minhenu, Budimpešti, Dablinu, Rimu, Amsterdamu, Bukureštu, Senkt Peterburgu, Glazgovu i Bilbau.

Aleksander Čeferin, foto: Profimedia
Aleksander Čeferin, foto: Profimedia

15:00 - Tipsarević izgubio od Južnog na startu Sankt PeterburgaSrpski teniser Janko Tipsarević izgubio je na startu turnira u Sankt Peterburgu od Rusa Mihaila Južnog 6:3, 7:5. Meč je trajao 112 minuta, a Južni je slavio peti put u šest međusobnih duela protiv Tpsarevića. Tipsarević kasnije danas igra dubl zajedno sa Viktorom Troickim protiv Leandera Begemana i Leandera Paesa. Turnir u Sankt Peterburgu igra se za nagradni fond od 923.550 dolara.

14:37 - Anketa: Bekenbauer ne zaslužuje nadimak Kajzer FrancVećina Nemaca veruje da legendarni fudbaler Franc Bekenbauer više ne zaslužuje nadimak "Kajzer Franc" zbog novih navoda da je uzeo novac za učešće u organizaciji Svetskog prvenstva u Nemačkoj 2006. godine, iako je rekao da je radio volonterski. Prema anketi koju je danas objavio magazin Štern, od 1.200 ispitanika 55 odsto je navelo da Bekenbauerov nadimak "car" više nije opravdan. Sa druge strane, 35 odsto njh reklo je da čovek koji je sa Nemačkom kao igrač (1974) ; i selektor (1990) osvojio Svetsko prvenstvo zaslužuje takav nadimak, koji su mu dali mediji krajem šezdesetih godina prošlog veka. Prošle nedelje nedeljnik Špigl je objavio da je Bekenbauer dobio 5,5 miliona evra za učešće u organizaciji Svetskog prvenstva u Nemačkoj 2006. godine, iako je uvek tvrdio da je taj posao obavljao volonterski. Navodi se da mu je Fudbalski savez direktno uplatio novac koji je uzeo od donacija sponzora. Taj slučaj nije u vezi sa istragom koja se vodi protiv Bekenbauera u sklopu dodele Mundijala Nemačkoj, osim što mu je okrnjio imidž legende nemačkog fudbala. Švajcarsko tužilaštvo je krajem avgusta pokrenulo krivični postupak protiv Bekenbauera i dvojice bivših predsednika Fudbalskog saveza Nemačke zbog navodne korupcije, pranja novca i zloupotreba u vezi s dodelom Mundijala Nemačkoj 2008. Tokom finalnog glasanja Nemačka je sa 12:11 pobedila Južnu Afriku i dodeljeno joj je Svetsko prvenstvo 2008. godine. Bekenbauer je prošlog oktobra priznao da je pogrešio tokom kandidature 2000. godine, ali je negirao da je kupio glasove.

Franc Bekenbauer, foto: Fonet AP
Franc Bekenbauer, foto: Fonet AP

14:16 - Odbojkaši Novog Pazara najavljuju borbu za tituluPovratnik u redove odbojkaša Novog Pazara, primač servisa Srećko Ristić rekao je da od te ekipe očekuje bolji učinak nego prošle sezone. "Neki mlađi igrači su stasali, dobro poznajem i pojačanja i mislim da neće biti problem da se uklopimo. Nadam se da ćemo još ozbiljnije konkurisati za najviši plasman", rekao je Ristić.Ristić je u Novom Pazaru proveo sezonu 2014/15, a zatim je nastupao u Kazhromu iz Kazahstana i libanskom Halatu. Ranije je igrao za Djerdap, rumunsku Unireu Dej, podgoričke klubove Budućnost i Studentski centar, Rabotnički iz Skoplja, Budvu i Timok. "Timovi iz naše Superlige značajno su promenjeni u odnosu na prošlo prvenstvo. Isti je slučaj i sa Pazarom, ali čini mi se da nećemo biti slabiji", ocenio je Ristić. Pre Ristića, Pazarci su angažovali srednjeg blokera Dušana Lopara (Partizan), primača Marka Radosavljevića (Spartak Ljig), tehničara Luku Šormaza (Budvanska rivijera) i korektore Irfana Hamzagića (Torul Genčlik, Turska) i Aleksandra Simića (Borac Paraćin). S druge strane, u švajcarsku Lozanu otišli su Radiša Stevanović, Milorad Kapur i Strahinja Brzaković, a ekipu su napustili još Nemanja Stevanović (Banatul Karansebeš, Rumunija), Uroš Bulatović (Mladi radnik), Duško Novoselac i Branislav Radović. Hamzagić, koji se vratio u matični klub posle sezone provedene u turskom drugoligašu iz Gumušana, rekao je da očekuje najbolji rezultat u istoriji novopazarskog kluba. "Imamo dobre pojedince i ekipu, mislim da se kockice mogu sklopiti i da možemo ispuniti očekivanja celog grada. Verujem da ćemo se boriti za titulu prvaka države", rekao je Hamzagić, koji je ranije igrao i za Budućnost. "Što se godine u Turskoj tiče, bilo je mnogo naporno. Igralo se u ritmu sreda-subota, ali doživeo sam jedno veliko i lepo iskustvo", dodao je on. Odbojkaška Superliga počinje 14. oktobra, a Novi Pazar će se od 7. decembra takmičiti i u evropskom Kupu CEV.

14:02 - Ajestran: Nisam zaslužio otkaz u ValensijiDosadašnji trener Valensije Pako Ajestran rekao je da nije zaslužio otkaz u tom fudbalskom klubu. Ajestran je juče otpušten zbog četiri vezana poraza na početku španskog prvenstva, zbog kojih je Valensija poslednja na tabeli i jedini je klub bez bodova. On je ekipu preuzeo u martu, kada je zamenio Gerija Nevila, a pre početka sezone potpisao je dvogodišnji ugovor. "Verujem u sebe, verovao sam da situacija može da se popravi. Odluka o otkazu nije poštena. Osećam se dovoljno jako da preokrenem situaciju, ali klub tako nije mislio i to mora da se poštuje. Oni imaju svoje razloge. Veoma sam razočaran, moram da analiziram i vidim gde sam pogrešio, kako ne bih ponovio greške", rekao je Ajestran. On je zahvalio svima u klubu na saradnji i rekao da je, uprkos tome što je kratko ostao, stekao lepo iskustvo. "Šteta je što nismo mogli da ostvarimo postavljene ciljeve", rekao je pedesettrogodišnji Ajestran.

Pako Ajestaran, foto: Reuters
Pako Ajestaran, foto: Reuters

13:52 - Dej izbacio Robertsona sa Mastersa u Šangaju, pobede Kartera i O'SalivenaBritanski igrač snukera Rajan Dej plasirao se u drugo kolo Mastersa u Šangaju, pošto je pobedio nekadašnjeg svetskog šampiona Australijanca Nila Robertsona sa 5:2. Dej će u drugom kolu igrati protiv pobednika meča Marka Vilijamsa i domaćeg igrača Mej Sji Vena. Ali Karter se plasirao u drugo kolo pošto je danas pobedio Kurta Maflina sa 5:1. On će u drugom kolu igrati protiv Džona Higinsa, koji je u prvom kolu pobedio Metjua Selta sa 5:3. Petostruki svetski šampion Roni O'Saliven juče je posle velikog preokreta pobedio domaćeg takmičara Lijanga Venboa sa 5:4. Lijang je vodio sa 4:1, ali je O'Saliven uspeo da se izvuče i plasira se u drugo kolo. Osvajač Šangaja iz 2009. godine će u drugom kolu igrati protiv Majkla Holta, koji je pobedio branioca titule Kajrena Vilsona sa 5:2. U drugom kolu je i aktuelni šampion Mark Selbi koji je pobedio Juan Sijuna sa 5:1, a njegov protivnik će biti bolji iz duela Džoa Perija i Stjuarta Karingtona. Ding Djunhui je sa 5:4 pobedio Skota Donaldsona a u drugom kolu će igrati protiv Marka Alena. Stiven Megvajer je u vajldkard meču sa 5:0 pobedio Kineza Ji Čen Sjua i plasirao se u prvo kolo. Megvajer je u trećem frejmu napravio maksimalan brejk od 147, treći u karijeri. On će u prvom kolu igrati protiv Šona Marfija.

13:39 - Francuski teniser suspendovan na sedam meseci zbog klađenjaMeđunarodna teniska federacija (ITF) saopštila je da je suspendovala francuskog teniserka Konstanta Lestjena na sedam meseci zbog klađenja na mečeve. Polovina suspenzije je uslovna, a 24-godišnji Lestjen priznao je krivicu i moraće da plati 10.000 dolara. ITF je navela da se 164. teniser sveta kladio putem interneta na 220 mečeva između februara 2012. i juna prošle godine, ali da nijednu uplatu nije izvršio na svoje mečeve. Lestjenova novčana kazna može da bude propolovljena ako bude saradjivao sa Jedinicom za integritet tenisa, koju su 2008. godine oformili ATP, WTA i ITF.

13:01 - Janković u četvrtfinalu turnira u GuangdžouuSrpska teniserka Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale turnira u kineskom Guangdžouu, pošto joj je Šveđanka Rebeka Peterson predala meč. Meč je trajao 40 minuta, a 124. teniserka sveta Peterson predala je meč pri rezultatu 6:1, 1:0 za Janković, koja brani titulu na turniru. Janković, 37. teniserka sveta, će u četvrtfinalu igrati protiv Sabine Lisicki iz Nemačke, koja je sa 6:4, 6:1 pobedila domaću takmičarku Šuaj Peng. Drugi nosilac na turniru Janković je sa 113. teniserkom sveta Lisicki igrala šest puta i ostvarila pet pobeda, od kojih dve uzastopne. Poslednji put igrale su prošle godine na turniru u Indijan Velsu, kada je bilo 3:6, 6:3, 6:1.

Jelena Janković, foto: Profimedia
Jelena Janković, foto: Profimedia

12:34 - Murinjo spremio 50 miliona za RamosaMenadžer Mancester Junajteda Žoze Murinjo spremio je 42 miliona funti (skoro 50 miliona evra) za transfer kapitena Reala Serhija Ramosa u januaru, prenose portugalski i britanski mediji. Kako se navodi, Murinjo je posle tri vezana poraza svestan da mora da ojača odbranu i izbor je pao na 30-godišnjeg španskog reprezentativca sa kojim je sarađivao dok je vodio Real. Ramos bi, u tom slucaju, postao treći najskuplji defanzivac u istoriji, posle Davida Luiza i Džona Stonsa. On je u Real stigao 2005. godine iz Sevilje i osvojio 12 trofeja, uključujući dve Lige šampiona i tri Primere. Sa selekcijom Španije, za koju je odigrao 138 utakmica, bio je prvak sveta 2010. i prvak Evrope 2008. i 2012. godine.

Žoze Murinjo, foto: Reuters
Žoze Murinjo, foto: Reuters

11:23 - Fabregas: Nadam se da će sada prestati da pišu glupostiFudbaler Čelzija Sesk Fabregas rekao je da se nada da će njegova dobra igra u utakmici sa Lesterom u Liga kupu spečiti medije da pišu gluposti o mogućem odlasku sa Stamford Bridža. Čelzi je prošao u četvrto kolo Liga kupa pošto je posle preokreta pobedio Lester sa 4:2. Čelzi je gubio sa 0:2, uspeo je da izjednači do 50. minuta, a Fabregas je golovima u drugom i četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena uspeo da obezbedi pobedu protiv šampiona Engleske. Od dolaska trenera Antonija Kontea ovog leta u Čelsi, Fabregas nijednom nije bio starter u prvenstvu, ali je u ovom meču dobio priliku da igra od početka. "Srećan sam pre svega što sam igrao od starta, a onda, ako mogu da pomognem ekipi da pobedi, to je fantastično. Nadam se da će ovo ućutkati nekolicinu novinara, dnevnih novina i koga god još, sve one koji pričaju i pišu gluposti i koncentrisati se na ono što je najvažnije, pobede Čelsija. Koncentrisan sam na dobru igru i kada dobijem šansu da pokažem ono što znam da mogu, želim da uradim mnogo za ovaj tim", rekao je Fabregas. Uprkos tome što je Čelsi gubio sa 0:2, Fabregas je rekao da je njegova ekipa sinoć dobro igrala. "Znamo da je Lester dobar iz kontranapada, što su i radili, ali mislim da smo pokazali karakter koji smo pokazivali cele sezone", dodao je on. Trener Čelsija Antonio Konte rekao je da mu je drago što je ekipa prošla u četvrto kolo a posebno je pohvalio Fabregasa. "Sesk je pametan igrač, lukav igrač, on vidi utakmicu, oseća situaciju. Drago mi je zbog njega, pošto je u utakmicama u kojima nije bio starter, uvek pokazivao sjajan stav", rekao je Konte.

10:00 - Spartak i Rad u osmini finalaFudbaleri Spartaka i Rada plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije, pošto su savladali Bačku 3:0, odnosno Dinamo iz Vranja 1:0.

Rezultati šesnaestine finala Kupa Srbije: Utorak: Bačka - Spartak 0:3, Rad - Dinamo Vranje 1:0.

Sreda: Radan - Čukarički, Indija - Voždovac, Kolubara - Mladost Lučani, Mladost Bački Jarak - Novi Pazar, Žarkovo - Metalac, Sinđelić - Jagodina, Polet Ljubić - Radnik, Zemun - Borac Čačak, Proleter Novi Sad - Javor, BSK Borča - Radnički Niš, ČSK - Crvena zvezda (16.00), Partizan - Napredak (18.00), Sloboda Užice - OFK Beograd (19.00), Vojvodina - Bežanija (20.00).

09:31 - Fondacija Đoković u Milanu: Aukcija za decu SrbijeFondacija Đoković, koju je osnovao najbolji teniser sveta Novak Đoković, organizovala je u Milanu dobrotvornu večeru akuciju sa koje sva sredstva idu za programe ranog obrazovanja dece u Srbiji. Oko 400 zvanica okupilo se srednjevekovnom zamku Sforcesko, a među gostima bili su čuveni modni kreator Đorđo Armani, proslavljeni fudbaleri Milana Paolo Maldini i Andrej Ševčenko, urednica Voga Ana Vintur, srpski košarkaši Miroslav Raduljica i Milan Mačvan i brojna druga imena iz sveta sporta, mode, šoubiznisa. Sva skupljena sredstva biće usmerena ka programima ranog obrazovanja za decu Srbije, a cilj je da svako dete ima jednake šanse da se razvija i uči, naročito u najranijem periodu života koje je od izuzetne važnosti, kao i da se mališanima omoguće programi koji će podstaći njihova znanja, kreativnost i omogućiti im socijalizaciju, igru i druženje sa vršnjacima. Ujedno, danas i sutra prikupljaće se novac na revijalnim mečevima, u kojima će se prvog dana sastati Đoković i Rafael Nadal, a drugog dubl, gde će sa jedne strane biti Đoković i Flavija Peneta, a sa druge Serena Vilijams i Fabio Fonjini.

Jelena i Novak Đoković, foto: Profimedia
Jelena i Novak Đoković, foto: Profimedia

08:05 - Milan pobedio LacioFudbaleri Milana pobedili su na svom terenu Lacio sa 2:0 u prvoj utakmici petog kola italijanske Serije A.Milan je poveom golom Karlosa Bake u 37. minutu, da bi Mbaje Nijang u 74. iz jedanaesterca postavio konačnih 2:0. Milan posle pet uakmica zauzima treće mesto sa devet bodova, dok je Lacio sedmi sa sedam bodova.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track