Ekonomija

0

Nedimović: Pohvala od evropskog departmana za bezbednost hrane

Autor: VV

Izvor: Beta

Nedimović: Pohvala od evropskog departmana za bezbednost hrane

Izvor: Foto: Z. Raš

On je gostujući na RTS-u kazao da je zahvaljujući tim merama sprečeno širenje bolesti, a ponovo je odobren izvoz goveđeg mesa u Bosnu i Hercegovinu koja je veoma značajno tržište za Srbiju.

"Pre nekoliko nedelja taj izvoz je obustavljen. Juče smo ponovo počeli ceo proces i više nemamo ekonomske barijere. Opet meso može da ide u Bosnu i to je dobra perspektiva što se tiče govedarstva. Naš posao je da se širi tržište", rekao je Nedimović.

On je kazao i da su u toku intenzivni razgovori sa predstavnicima jedne strane kompanije sa kojima bi trebalo da se sklopi dogovor o izgradnji stočnih farmi.

"Već sledeće nedelje upoznaćemo javnost sa rezultatima tih pregovora, koji trebalo da daju doprinos razvoju poljoprivrednih proizvođača izgradnjom centara za farmama stoke. Traži se odgovarajuća lokacija", rekao je on.

Prema njegovim rečima, zahvajujući tom dogovoru proširiće se tržište na koje Srbija može da izvozi meso, što je i namera ministarstva.

Nedimović je kazao i da se sa predstavnicima Svetske banke do sada nekoliko puta razgovaralo o poljoprivredi, i da je nakon tih razgovora zaključeno da se mora znati u šta se novac ulaže.

"Cilj nam je da merimo za šta dajemo novac, da imamo jasne kriterijume i vidimo rezultate na poljoprivredu i ekonomiju. Ako nema rezultata nećemo investirati", rekao je Nedimović.

U narednom periodu radiće se na olakšavanju birokratskih procedura, kako bi se poljoprivrednicima olakšalo iznajmljivanje zemljišta i započinjanje prozvodnje, rekao je Nedimović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR