Пораз Партизана, на проби пред 5.000 навијача

Кошаркаши Партизана изгубили су од белгијског Антверпена 81:72, у пријатељском мечу у Хали спортова.

Црно-бели су само у другој четвртини били бољи од ривала, сјајном одбраном добили су тај период 15:7, али су у трећој били немоћни услед серије тројки гостију примивши чак 30.

Меч у хали "Ранко Жеравица" на Новом Београду пратило је око 5.000 навијача који су се стискали на трибинама, многи су једва ушли на утакмицу.

У атмосфери која је подсећала на ону из 80-их година док је Партизан редовно био домаћин на Новом Београду, тренер црно-белих Александар Џикић је доста ротирао екипу у којој због лакших повреда није било Бранислава Ратковице и Кенана Карахоџића, те тек пристиглог Алдина Врапца.

Посебно се истакао Американац Вилијам Хечер који је наговестио да ће бити кључни играч тима у нападу, док је "гробаре" посебно одушевио љубимац Новица Величковић са неколико тројки и атрактивних потеза.

Хечер је погодио пет тројки и утакмицу завршио са 23 поена, а најбоље су га пратили Ђорђе Мајсторовић са 12 и Стефан Бирчевић са 11.

Френк Робинсон, Новица Величковић и капитен Михајло Андрић су дуел завршили са по шест. Госте из Белгије предводили су Американци – крилни играч Мајк Смит је убацио 26, док је бек Џејсон Кларк додао 17.

Сјајан је био и други крилни играч Рајан Андерсон са дабл-даблом од 11 поена и десет скокова.

Нову шансу да бодре своје љубимце "Гробари" ће имати већ за два дана на истом месту, против бугарског Лукоила. Партизан је претходно током лета победио Клуж, Бешикташ, Стеауу, Остров, Трст и Удине, а изгубили од Олденбурга и Орадее.

Такмичарска сезона за црно-беле почиње 1. октобра када у Бару гостују против Морнара у оквиру првог кола АБА лиге.
Б92

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести