Vesti iz zemlje

21.09.2016. 13:37

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Potpisan ugovor o saradnji Poreske uprave i PKS

Direktorka Poreske uprave Dragana Marković i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež potpisali su danas sporazum o saradnji dve institucije.

Marković je tom prilikom rekla da je Poreska uprava i do sada imala dobre kontakte i poslovne odnose sa Privrednom komorom, ali da će ti odnosi potpisivanjem sporazuma biti učvršćeni i unapređeni.

„Smatramo da je, u cilju jasnosti našeg rada važna dobra komunikacija sa poreskim obveznicima, uključujući i članice PKS. Smatramo da je dobro da im pojasnimo naš rad i pojedine odluke koje donosimo, pa je usmeravanje pažnje na najvažnija pitanja u ovom momentu preko PKS veoma dobar način komunikacije“, rekla je Marković.

Predsednik PKS Marko Čadež istakao je da Komora već ima dobru saradnju i dijalog sa Poreskom upravom, a sporazum o saradnji vidi, kako je rekao, kao intenziviranje tog dijaloga i njegovo stavljanje u formalni okvir.

Prema njegovim rečima, taj okvir koji može da se ispuni različitim aktivnostima, primera radi, da se pomogne privrednicima i preduzetnicima sve što je potrebno za primenu poreskih propisa.

„Informisanje ne bi trebalo da bude samo preko dopisa i „njuz letera”, nego bi trebalo da pokušamo zajedno dođemo do dobrih rešenja. Problem je što privrednici nisu dovoljno informisani šta mogu, koja su njihva prava i obaveze, a na nama je zajedno sa njima to uradimo“, rekao je Čadež.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.