Приведена двојица крујумчара у акцијама војске и полиције

Двојица кријумчара миграната, од којих је један бугарски а други српски држављанин, приведени су у акцијама заједничких снага Војске Србије и МУП ангажованих на обезбеђењу државне границе,

у сарадњи са полицијским управама у Бору и Зајечару, саопштено је данас из Министарства одбране.

-У околини Неготина, Заједничке снаге зауставиле су С. М. (25) из Пећинаца који је у комби возилу марке ''citroen jumper'' покушао да илегално прокријумчари 24 миграната, међу којима је било 15 малолетника из Авганистана и Пакистана.

У околини Зајечара, Заједничке снаге војске и полиције, рутинском контролом су открили су бугарског држављанина Н. К. (24) код кога су у путничком возилу затечени исцепани делови исправа илегалних миграната издатих у Бугарској као и други докази који су предати надлежном тужиоцу, наводи се у саопштењу.

Кријумчару С.М. из Пећинаца одређен је притвор у трајању до 30 дана док је бугарском држвљанину Н.К. одређено задржавање до 48 часова.

Од почетка ангажовања заједничких снага, Војска Србија и МУП су открили више од 8.000 миграна који су илегално покушали да пређу државну границу.
(Танјуг)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести