≫ 

Zvezda raspucana u Čelarevu, uprkos promašenom penalu: Poletanovićev projektil načeo ČSK, ''matorci'' mu presudili (VIDEO)

Crveno-beli slavili rezultatom 3:0 i palsirali se u osminu finala Kupa Srbije

  • 55

Nije Crvena zvezda blistala u 1. kolu Kupa Srbije, ali je pobedom uspela da preboli kiks u večitom derbiju - aktuelni šampion savladao je ČSK u Čelarevu rezultatom 3:0 (1:0).

 

Pobeda se ni u jednom trenutku nije dovodila u pitanje, a strelci za Zvezdu bili su Marko Poletanović, Aleksandar Luković i Predrag Sikimić.

 

ČSK - CRVENA ZVEZDA 0:3

(Poletanović 32, Luković 72, Sikimić 83)

 

ČSK PIVARA: Tankosić, Tomović, Marković, Kerkez, Jević, M. Plavšić (Mezei 46), Krstanović, Davidov, Žakula, Vukasović (Stepanov 65), Nikodijević (Furtula 58)

 

CRVENA ZVEZDA: Manojlović, Petković, Luković, Le Talek, Ristić, Poletanović, An. Luković, Plavšić, Ruiz (Račić 74), Muče (Srnić 63), Orlandić (Sikimić 73)

 

 

 

 

Vezista crveno-belih je u 32. minutu kao strelom odapeo jednu loptu u mrežu domaćeg tima, dok je kapiten iz slobodnog udarca u 72. minutu definitivno rešio pitanje pobednika. Na semafor se upisao i rezervista Sikimić koji se na idealan način vratio na teren posle suspenzije.

 

Mogao je Luković i ranije da reši pitanje pobednika, međutim promašio je penal u 38. minutu. ČSK je skupo prodao svoju kožu šampionu što svedoče i prilike u drugom poluvremenu. Prvo je Mezei na početku drugog poluvremena bio opasan po gol Zvezde, da bi Manojlović sjajno odbranio šut Furtule u 80. minutu.

 

 

Zvezda je i pre osam godina igrala u Čelarevu svoj meč u Kupu, a i tada su slavili rezultatom 2:0. Takođe, uz dosuđen penal.

 

A danas je prvo uzbuđenje na meču počelo upravo od penala, odnosno traženja istog od strane domaćeg tima. Igraos e 10. minutu kada je igrač ČSK-a pao u kaznenom prostoru. Zvezda kao da nije uspevala da se ''razbudi'' iz one letargije u koju su upali još u Humskoj, a mučenje je prekratio Poletanović.

 

Lopta se u 32. minutu odbila do njega, vezista crveno-belih je prihvatio na levu nogu i smestio u gol ČSK-a. Šest minuta kasnije sudija Ilić je pokazao na belu tačku u korist Zvezde, ali je Luković očajno šutirao i pomogao Tankosiću da se istakne.

 

Foto: Milan Novaković

Foto: Milan Novaković

 

Foto: Milan Novaković

Foto: Milan Novaković

 

Foto: Milan Novak

Foto: Milan Novak

 

Foto: Milan Novaković

Foto: Milan Novaković

 

Drugo poluvreme je počelo sa nekoliko poluprilika ČSK-a, a najbolju je imao Mezei koji je u 46. minutu ušao u igru. Zatim su Ruiz i Orlandić na isteku sata igre ponovo pripretili Tankosiću. Kostarikanac je izblokiran, dok je se napadač Zvezde spetljao.

 

Crveno-beli su u tim trenucima imali inicijativu koja je krunisana golom Lukovića iz slobodnjaka. Odlično je kapiten Zvezde šutirao, Tankosić je imao loptu na rucu, ali je ona završila u mreži za veliku radost mnogobrojnih Delija u Čelarevu.

 

Potom je i Petković propustio zicer nekoliko trenutaka kasnije, da bi Sikimić ušao sa klupe i postigao gol za konačan rezultat.

 

Foto: crvenazvezdafk.com

Foto: crvenazvezdafk.com

 

Foto: crvenazvezdafk.com

Foto: crvenazvezdafk.com

 

Foto: crvenazvezdafk.com

Foto: crvenazvezdafk.com

 

Foto: crvenazvezdafk.com

Foto: crvenazvezdafk.com

 

Foto: crvenazvezdafk.com

Foto: crvenazvezdafk.com

 

Foto: crvenazvezdafk.com

Foto: crvenazvezdafk.com

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CZV

    21. septembar 2016 | 18:09

    Mali Racic odlican! Treba ga vise forsirati! A Moucea poslati u Sopot na kaljenje ;-)

  • Жика Живац

    21. septembar 2016 | 16:52

    Ovi su u rangu sa franjevcima,nemoj da i od njih izgubimo na njihovu srecu!

  • Sox

    21. septembar 2016 | 16:25

    Ne sme da se svira,ipak su oni zvezdanesterci poznati nadaleko.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA