DOGOVOR DVE NAJVEĆE VOJNE SILE: Amerika i Rusija se pripremaju za vojnu saradnju!
Foto: Reuters

Prema sporazumu o Siriji

DOGOVOR DVE NAJVEĆE VOJNE SILE: Amerika i Rusija se pripremaju za vojnu saradnju!

Planeta -

Sjedinjene Američke Države se pripremaju za vojnu saradnju sa Rusijom prema sporazumu o Siriji, izjavio je američki državni sekretar Džon Keri na zasedanju Saveta bezbednosti UN.

"Prema nalogu predsednika Obame, vrše se pripreme za postizanje saradnje sa Rusijom u smislu naših vojnih i obaveštajnih službi i posla koji će obavljati, i mi smo tome posvećeni“, rekao je Keri.

Američki državni sekretar Džon Keri pozvao je sve strane sukoba u Siriji da se vrate za pregovarački sto pod pokroviteljstvom UN.

"Pozivam sve strane u Siriji i sve koji ih podržavaju. Pozivam sve članove opozicije: sarađujete da biste ostvarili taj plan“, dodao je Keri.

On je pozvao međunarodnu zajednicu da „podrži napore UN za početak pravih pregovora u Ženevi o političkoj tranziciji“.

Keri je istakao da je veoma teško razdvojiti opoziciju i teroriste Nusra fronta, ako ih nerazumno bombarduju sirijske vlasti.

"Veoma je teško razdvojiti ljude, kada ih nasumično bombarduju, i kada Asad odlučuje koga će bombardovati“, rekao je Keri.

Istovremeno, on je upozorio opoziciju na „zli savez“ sa Nusrom i upozorio da međunarodna zajednica „neće gledati kroz prste“ na saradnju opozicije sa teroristima koji su njeni neprijatelji.

(Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track