21. septembar  2016. 18.11  →  22.06 | Izvor: Tanjug, Beta, RTV

Kup: Pobede Vojvodine, Zvezde, Partizana, Čuke...

BEOGRAD -

Fudbaleri BSK Borče napravili su najveće iznenađenje šesnaestine finala Kupa Srbije, pošto su danas na svom terenu pobedili niški Radnički sa 1:0. U osminu finala sigurno su plasman izborili Vojvodina, Crvena zvezda, Partizan, Čukarički, Jagodina i Novi Pazar.

video icon

Fudbaleri Vojvodine, lidera Superlige, plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije, pošto su večeras u Novom Sadu savladali Bežaniju 4:0 (2:0).

Strelci za trijumf i najbolju najavu nedeljnog gostovanja Crvenoj zvezdi bili su Dušan Jovančić u šestom, Nenad Trujić u osmom, Bogdan Planić u 62. i Lazar Zličić u 73. minutu.

Fudbaleri Crvene zvezde rutinski su danas u gostima pobedili drugoligaša ČSK Čelarevo sa 3:0 u šesnaestini finala Kupa Srbije.

Golove su postigli Marko Poletanović u 32, Aleksandar Luković u 72. i Predrag Sikimić u 83. minutu.

ČSK je pružio solidan otpor Šampionu Srbije, ali je Zvezda igrala onoliko koliko joj je bilo potrebno za pobedu.

Luković: Sad na pobedu protiv Vojvodine

Kapiten fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Luković rekao je danas da je njegova ekipa zasluženo prošla ČSK u Kupu i dodao da sad može da se koncentriše samo na predstojeći duel sa Vojvodinim u prvenstvu.

"Nije nam bilo lako, ovo je tip utakmice gde više možeš da izgubiš nego da dobiješ. ČSK se pokazao kao dobra ekipa, uostalom, zauzimaju drugo mesto na tabeli i nemaju poraz od starta sezone. Iako je rezultatski bilo ubedljivo, na terenu nije bilo tako lako. Ipak je na kraju presudio naš kvalitet i zasluženo smo prošli dalje", rekao je Luković posle utakmice u Čelarevu.

Zvezda je pobedila ČSK sa 3:0 i plasirala se u osminu finala Kupa Srbije, a predstojećeg vikenda je očekuje derbi kola u Super ligi, u kom će se sastati sa prvoplasiranom Vojvodinom.

"Vojvodina je odlična ekipa koja beleži dobre rezultate i imaju fantastičnog trenera. Nenad Lalatović je usadio svoj karakter ekipi, dosta dobro stoje na terenu, čvrsto, disciplinovani su tako da nam neće biti lako. Jako poštujem Vojvodinu, ali mi ćemo ići na pobedu i ne sumnjam u uspeh svoje ekipe", kazao je Luković.

On je protiv ČSK-a promašio penal, a kako je rekao, ponovo će ga šutirati. Ipak, dao je gol, iz slobodnog udarca.

"Nije mi promašeni penal poljuljao samopouzdanje, šutiraću ponovo kada mi se za to ukaže prilika. Ne plašim se preuzimanja odgovornosti. Drago mi je što sam popravio utisak golom iz slobodnog udarca, ali mnogo mi je važnije što je ekipa pobedila, mnogo nam to znači posle derbija", rekao je Luković.

Trener crveno-belih Midrag Božović rekao je da je najbitnije to što je njegova ekipa prošla dalje.

"U Kup utakmicama je najbitnije pobediti i obezbediti prolaz dalje. Mi smo u tome uspeli i drago mi je da je tako. Pobeda je najvažnija, bilo da je ostvarena minimalnim rezultatom ili ubedljivo. Čestitam ČSK-u na dobroj igri i zahvaljujem se na dobrom gostoprimstvu i velikoj ljubaznosti koju su pokazali", rekao je Božović.

Partizan lako pobedio Napredak i plasirao se u osmini finala Kupa Srbije

Fudbaleri Partizana plasirali su se osminu finala Kupa Srbije, pošto su večeras na svom stadionu u šesnaestini finala sa 3:1 pobedili Napredak iz Kruševca.

Golove za Partizan, aktuelnog osvajača Kupa Srbije, postigli su Uroš Đurđević u 19. i 36. minutu i Leonardo da Silva u 25. Strelac jedinog pogotka za Napredak bio je Aleksa Vukanović u 56. minutu.

Partizan je pred oko 1.000 navijača na svom stadionu upisao četvrti uzastopni trijumf i potvrdio da se nalazi u usponu forme.

Crno-beli poveli su iz prve prave prilike na utakmici u 19. minutu. Posle prekida s desne strane koji je izveo Saša Marjanović lopta je na drugoj stativi došla do Đurđevića, čiji prvi šut bio izblokiran da bi iz drugog savladao golmana Napretka Nikolu Petrovića.

Nastavio je Partizan ofanzivnu igru i u 25. minutu je udvostručio prednost. Brazilac Leonardo da Silva iskoristio je neodlučnost u odbrani Napretka i posle soloprodora je šutirao s oko pet metara i zatresao mrežu Kruševljana.

Posle slične akcije u 36. minutu i duplog pasa Leonarda i Nikole Đurđića na levom boku Partizan je došao do trećeg gola. Brazilac je iz slične pozicije kao u 25. minutu šutirao, ali mu je ovaj put Petrović odbranio udarac, da bi na nju natrčao Đurđević i snažnim udarcem povisio rezultat na 3:0.

Crno-beli su u drugo poluvreme ušli nešto opuštenije, pa je Napredak u 56. minutu uspeo da smanji razliku. Slobodan Urošević izveo je korner s desne strane, a najviši u skoku bio je Aleksa Vukanović koji je sa oko tri metra glavom savladao Filipa Kljajića.

Napredak je u 60. minutu imao dobru situaciju pred golom Kljajića da priđe na gol zaostatka, ali je odbrana Partizana ovaj put posle kornera Uroševića u poslednjem trenutku intervenisala ispred Marka Gobeljića koji je ostao sam na pet metara od gola.

Gosti iz Kruševca su u 71. minutu ostali s desetoricom igrača na terenu, pošto je Džesi Sekidika dobio drugi žuti karton zbog prekršaja nad kapitenom Partizana Mirosalvom Vulićevićem.

Partizan je do kraja utakmice imao nekoliko prilika da dođe i do ubedljivije pobede, ali je golman Petrović svaki put dobro intervenisao.

Nikolić: Cilj je ostvaren, ali nisam potpuno zadovoljan

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je danas da nije potpuno zadovoljan, iako su njegovi fudbaleri pobedili Napredak i prošli u osminu finala Kupa Srbije.

"Nisam potpuno zadovoljan, iako je cilj ostvaren. Bili smo efikasni i kontrolisali igru u prvom poluvremenu, ali smo u drugom potcenili protivnika. Igrači treba da šansu koriste na mnogo bolji način, primetno je bilo njihovo opuštanje, očekujem više od njih", rekao je Nikolić novinarima posle utakmice.

"Nastavljamo sa radom, da unapredimo igru i čeka nas komplikovano i teško gostovanje u Gornjem Milanovcu, koje je sa više aspekata komplikovano za nas, važnost je ogromna kako ne bismo devalvirali ovo što smo uradili. Probaćemo da nastavimo seriju u kojoj smo. Partizan treba da igra još čvršće i organizovanije", kazao je Nikolić.

On je naveo da Partizan "igra ozbiljan fudbal" i da odnos igrača treba da bude kao u prvom poluvremenu. Takođe, dodao je da je ispred crno-belih veliki posao.

Nikolić je pohvalio dvostrukog strelca Uroša Đurđevića, ali i Nikolu Đurđića, iako on nije dao gol protiv Napretka. "Asistencije ne vrednujem manje od gola", rekao je Nikolić za Đurđića.

Uroš Đurđević je postigao prve golove od kako je došao u Partizan. On je prvi pogodak posvetio treneru Nikoliću.

"Najbitnije je da smo pobedili i prošli. Postigao sam prve pogotke za Partizan i nadam se da će se tako i nastaviti. Jedan od razloga što sam došao u Partizan je on i zbog toga sam mu posvetio gol", rekao je Đurđević.

Napadač crno-belih je dodao da će četvrta pobeda u nizu mnogo značiti njegovoj ekipi zbog samopouzdanja.

Trener Napretka Dragan Ivanović rekao je da je usled dekoncentracije njegova ekipa lako primala golove i čestitao je Partizanu na pobedi.

"Igrali smo korektno na početku, iako nismo previše pretili. Desio se pad koncentracije, desna strana nije funkcionisala. Lako smo primali golove. Nemam šta mnogo da zamerim svojoj ekipi, u drugom poluvremenu je bilo bolje nego u prvom i izgledalo je sasvim korektno. Spremamo se za Super ligu, to nam je prioritet", rekao je Ivanović.

Žarkovo izbacilo Metalac

Fudbaleri Žarkova, člana Beogradske zone, napravili su najveće iznenađenje u šesnaestini finala Kupa Srbije, pošto su danas posle penala pobedili člana Super lige Metalac.

Tim iz Gornjeg Milanovca vodio je 2:0 na poluvremenu, ali je filijala Rada uspela da izjednači, a onda je bila bolja i u izvođenju penala.

Rezultati današnjih utakmica šesnaestine finala Kupa Srbije:

BSK Borča – Radnički Niš 1:0

Inđija – Voždovac 0:1

Kolubara – Mladost Lučani 0:4

Mladost Bački Jarak – Novi Pazar 1:4

ČSK Pivara – Crvena zvezda 0:3

Proleter – Javor 0:1

Radan Lebane – Čukarički 0:5

Sinđelić – Jagodina 1:5

Zemun – Borac Čačak 0:0 Borac prošao na penale

Polet Ljubić – Radnik Surdulica 0:1

Žarkovo – Metalac 2:2, Žarkovo na penale

Partizan – Napredak 3:1

Sloboda – OFK Beograd 6:1

Vojvodina – Bežanija 4:0

Beogradski Rad i subotički Spartak u utorak su izborili plasman u osminu finala.

 

Tagovi