DODIK IZ MOSKVE ZAPRIJETIO OTCEPLJENJEM! Na nasilje iz Sarajeva odgovorićemo otcepljenjem Republike Srpske!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će zvanična Banjaluka na nasilje iz Sarajeva odgovoriti otcepljenjem od Bosne i Hercegovine.
On je to za Sputnjik rekao uoči razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a nakon reči ratnog komandanta Armije BiH Sefera Halilovića, koji je zapretio nestajanjem Republike Srpske ako referendum o Danu RS bude sproveden.
“Mi znamo da je stav Sefera Halilovića koji preti ratom – stav svih u Sarajevu, ali, govorim hipotetički, ako se dese bilo kakvi pokreti te vrste, mi smo istog trenutka izvan Bosne i Herceogovine“, poručio je Dodik. 
Dodao je i da Banjaluka nema nameru nijednog trenutka da ostane u zemlji u kojoj s druge strane dolazi nasilje. 
Na pitanje da precizira da li bi u takvoj situaciji Republika Srpska proglasila nezavisnost i otcepila se, Dodik je ponovio: „Bilo kakvi pokreti te vrste navešće nas da to uradimo, i mi ćemo se braniti“. 
On je takođe izrazio uverenje da je Republika Srpska sposobna da se vojno odbrani ako je neko napadne, a na pitanje da li u tom slučaju računa na pomoć Srbije i Rusije, odgovorio je: „Računam na svašta, a pre svega računam na naš narod“.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO