Ekonomija

0

Saradnja PKS i Poreske uprave za bolje poslovanje privrede

Izvor: PKS

Saradnja PKS i Poreske uprave za bolje poslovanje privrede

Izvor: Foto: PKS

Sporazum je formalizacija dosadašnje dobre saradnje i dijaloga PKS i Poreske uprave koji predviđa različite aktivnosti, počev od pružanja informacija važnih za članice PKS i njihovo poslovanje, preko organizovanja redovnih sastanaka usmerenih na pronalaženje uzajamno prihvatljivih rešenja za sve izazove, do zajedničkih radionica i besplatnih seminara kao podrške unapređenju poslovanja članica, objasnio je Marko Čadež, predsednik PKS.

Čadež, očekuje da će kvalitetan dijalog i konstruktivna komunikacija privrede i Poreske uprave dovesti do većeg razumevanja onih koji su zaduženi da naplaćuju i onih plaćaju porez, prevazilaženja slabosti i bržeg rešavanja problema sa kojima se privrednici susreću u praksi, kao i bolje informisanosti i edukacije privrednika. 

Dragana Marković, direktorka Poreske uprave, istakla je da je Poreska uprava i do sada dobro sarađivala sa Privrednom komorom Srbije, a da će Sporazum o saradnji dodatno učvrstiti i unaprediti uspostavljeni dijalog. Poreskoj upravi je veoma važna dobra dvosmerna komunikacija sa poreskim obveznicima. Usmeravanje pažnje na najvažnija pitanja iz  poštovanja poreskih propisa preko PKS je veoma dobar način komunikacije, ocenila je Dragana Marković.
Nakon potpisivanja Sporazuma, predstavnici Poreske uprave i članovi PKS održali su jedan u nizu sastanaka na kojima će biti razmatrani aktuelni problemi i izazovi u cilju pronalaženja adekvatnih rešenja. Tema današnjeg sastanka bila je refakcija akciza.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR