Нове цене коришћења паркинга у Сомбору

СОМБОР: Градско веће Сомбора усвојило је предлог ЈКП “Паркинг сервис Сомбор” да се цене комерцијалног паркиралишта повећавају за 2,8 одсто, изузев цене посебне

 паркинг карте, која се неће мењати,а нови ценовник примењиваће се од 1.октобра. Претплатна карта за месец дана паркирања у првој и другој зони за физичка лица износиће 2.633 динара, уместо садашњих  2.561 динара.

Градско веће одобрило је и измену радова ЈП“Дирекција за изградњу града Сомбора” о изради просторне студије саобраћаја у вези са изградњом новог паркинга у Сомбору.На седници Градског већа утврђен је и предлог одлуке о доношењу плана детаљне регулације обилазнице око Кљајићева, о чему ће се изјаснити и одборници на седници Скупштине града.

Именована је и Комисија за спровођење поступка за утврђивање предлога за доделу повеље и награде. Из реда одборника у састав Комисије именовани су Мирослава Дрвар, Мирјана Ивковић и Радмила Бабић. Из реда истакнутих грађана за чланове Комисије иемновани су др Ратко Паскаш, Милан Стојков, Јожеф Фекете и Саша Радојчић. Комисија је именована на период од четири године.

Градско веће је именовало и Комисију за доделу признања “Аврам Мразовић”. Председник Комисије је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, а чланови су помоћник градоначелнице Атила Прибила, представник Школске управе Сомбор Борислав Станичков, представник Одбора за образовање Скупштине града Сомбора  Дејан Матијевић, представник актива директора основних школа Зоран Борак, представник актива директора средњих школа Јово Ћато и представник Предшколске установе “Вера Гуцуња” Александра Перовић. Комисија је именована за мандатни период од четири године.

М. Стакић

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести