NS: Kladionice pred vratima dvorišta škola

NS: Kladionice pred vratima dvorišta škola

Samo dve novosadske škole tražile su da se utvrdi udaljenost kladionica. Iako na propisanom rastojanju, kockarnice učenicima "na izvol`te".

Od ukupno 53 osnovne i srednje škole na teritoriji grada, samo su dve utvrđivale da li su kladionice i kockarnice na propisanoj udaljenosti većoj od 200 metara od njihovih objekata. Za novosadsku OŠ "Ivan Gundulić", elaborat geodetskog snimanja je pokazao da se jedna kladionica nalazi na manje od 200 metara, dok su u slučaju Srednje elektrotehničke škole "Mihajlo Pupin" geometri izmerili da su u većoj udaljenosti od propisane.

Mada u ovoj osmoletki nemaju problema sa đacima zbog kladionice, odlučili su da iz preventivnih razloga preduzmu mere i po uputstvu Gradske uprave za obrazovanje izmere udaljenost.

- Činjenica je da deo naših đaka svakodnevno na putu do škole i po povratku kući prolazi pored kladionice na glavnoj saobraćajnici, odnosno, na uglu Gundulićeve i Temerinske – kaže za "Večernje novosti" Lidija Radulović, direktorka OŠ "Ivan Gundulić". - Njihovo slobodno vreme po završetku časova ne možemo da kontrolišemo, ali takav objekat ne bi trebalo da se nalazi u blizini škole. Elaborat je prosleđen nadležnima u gradu.

U Gradskoj upravi za obrazovanje navode da je škola o ovom objektu izvestila koordinatora za kontrolu Ministarstva finansija, Regionalno odeljenje u Novom Sadu, kako bi postupili u skladu sa ovlašćenjima.

U okruženju Elektrotehničke škole "Mihajlo Pupin" nalazi se nekoliko kladionica i kockarnica, a dve im, kako kažu, predstavljaju problem. Za obe je međutim, utvrđeno da za nekoliko metara premašuju najmanju propisanu udaljenost od 200 metara. Jedna je na udaljenosti od 203, a druga na 219 metara od škole.

- Nama je sve to blizu škole – navodi Tanja Kalenić, pomoćnica direktora u Elektrotehničkoj školi. - Ne želimo da đaci odmor ili kada nemaju čas provode u kladionicama i kockarnicama, i zbog toga smo tražili da se uradi merenje. Jedna kladionica je u produžetku ulice, dok je druga prekoputa. Sve što se nalazi do Futoške pijace smatramo da je blizu, jer se do njih može stići za nekoliko minuta.

Ostatak vesti pročitajte ovde.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Roditelj

    pre 2386 dana i 21 sat

    Balkanbet sportska Kladionica se nalazi na manje od 150m od Osnovne škole Jovan Jovanović Zmaj u Sremskoj Kamenici. Država pušta da se uništavaju deca.

    Oceni komentar:
    0
    1