Партизан – Војводина 27:26 (15:15)

Рукометаши Војводине добрано су се оклизнули на београдској Бањици у дуелу с Партизаном у утакмици која ће брзо бити заборављена.

БЕОГРАД: Хала на Бањици, гледалаца 150, судије: Боричић и Марковић (Београд). Седмерци: Партизан -, Војводина 3 (3). Искључења: Партизан 10, Војводина 14 минута.

ПАРТИЗАН: Керић, Живковић 5, Гленyа, Миленковић 2, Јовановић, Пижурица, Ђуричић 2, Перуничић, Трнавац, Павловић, Стевановић 5, Ивановић 1, Кукић 6, Максић 1, Мршуља 5, Илић (11 одбрана).

ВОЈВОДИНА: Л. Арсенић (20 одбрана), Орбовић 4, Тодоовић, Илијин, Милић, Остојић 5, Перовић, Стојановић 7 (3), Николић, Бојанић, Пешић, Станковић 1, Јандрић, Вучковић, Датукашвили 5, Гуглета 3.

Рукометаши Војводине добрано су се оклизнули на београдској Бањици у дуелу с Партизаном у утакмици која ће брзо бити заборављена. Играло се уз много грешака, нарочито од стране рукометаша Воше, споро и без икакве концепције. Оваквом игром шампион тешко да ће одбранити титулу, јер много тога недостаје момцима у игри.

Кренули су гости одлично и полако, али сигурно, стицали предност. Истина, сјајно је бранио Лука Арсенић, а негде у 12. минуту на семафору је стајало 4:10. Све је наводило на то да ће црвено – бели освојити цео плен, али то је била само варка. Кренуле су грешке у нападу, „продаване“ су лопте и бацане у бунар, а ударци искусних играча шампиона личили су на бацање јастучића на гол Партизана. Домаћи су освајали терен и на одмор отишли с резлтатом 15:15.

Почетак других 30 минута припало је Новосађанима, који су направили разлику од три гола у своју корист. Али, не задуго. Партизан је изједначио у 49. минуту, а потом и први пут на утакмици повео (23:22). Борила се Војводина и у једном тренутку имала и предност од гола, а онда су домаћи поравнали резултат, па у 59. минуту повели с 27:26.
Није гостима помогао ни тајм – аут, јер победничко коло, после последњег звиждука сирене, заиграли су момци из Партизана.

М. П.

 

Југовић – Шамот 21:24 (10:8)

КАЋ: Дворана „Храм”, гледалаца 200, судије: Марић (Панчево), Машић (Зрењанин). Седмерци: Југовић 3 (3), Шамот 5 (5), искључења: Југовић 6, Шамот 6 минута.

ЈУГОВИЋ: Селеши 2, Жикић 1, Врговић 3 (1), Богојевић 2, Лисица 4 (2), Стејин 1, Родић 2, Вјештица, Андрић, Куртеш 1, Марић, Станојловић (12 одбрана), Ратковић 5, Манојловић, Јокић, Каран.

ШАМОТ: Пешић 2, Милићевић, Илић, Живковић, Ломић 8 (5), Радосављевић 3, Живојиновић, Прашчевић, Чоловић, Митровић, Глишић, Томић 3, Владисављевић, Ђорђевић (19 одбрана), Милинић 7, Ранковић 1.

Рукометаши Шамота, као нови Суперлигаши, на најлепши начин ће запамтити гостовање после 18 година у Каћу. После тврде и неизвесне борбе савладали су Југовић, чиме су оправдали епитет да су једно од најпријатнијих изненађења у прва три кола елитног такмичења.

Захваљујући већем број искусних играча, посебно у последњих петнаестак минута, Аранђеловчани су преломили утакмицу. Поред сјајног голмана Владимира Ђорђевића, кључне фигуре у одлучујућим тренуцима били су Милош Милинић и Иван Ломић, али и Бојан Томић, који је поготком у рашље у супротан угао распршио све снове Каћана о евентуалној победи.

Изабраници Николе Марковића држали су све до 47. минута. Током првог полувремена у игри их је одржавао голман Лука Станојловић, а на црти се добро носио Немања Ратковић. Пуних девет минута, од 47. до 56. минута симпатизери Југовића су чекали да њихови љубимци постигну гол, за разлику од гости који су серијом 5:0 стекли огроман капитал за финиш утакмице. Управо у том периоду решен је победник овог сусрета.

Ј. Галић
 

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести