DUGOROČNI PLAN: SBB kupio IKOM
Foto: Fonet

Rast

DUGOROČNI PLAN: SBB kupio IKOM

InfoBiz -

BEOGRAD - Srpska kablovska mreža (SBB) kupila je Interaktivne kablovske objedinjene mreže (IKOM), kao deo dugoročne strategije američkog investicionog fonda Kolberg Kravis Roberts (KKR), koji želi da od Beograda napravi telekomunikacioni i digitalni centar u jugoistočnoj Evropi.

Ovom kupovinom, koju treba da odobri Komisija za zaštitu konkurencije, SBB bi postao jedan od najvećih telekomunikacionih operatera u jugoistočnoj Evropi. Zahtev Komisiji za zaštitu konkurencije, koja treba da utvrdi da li postoji opasnost od moguće zloupotrebe dominantnog položaja na tržištu, upućen je 13. septembra.

Tek kada ovo nezavisno telo utvrdi procenat njihovog učešća na srpskom tržištu, kupoprodajni ugovor postaje pravosnažan, saznaje Blic.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Izvor iz SBB tvrdi da je ova kupovina dugo pripremana i da predstavlja deo dugoročne strategije američkog investicionog fonda Kolberg Kravis Roberts (KKR), koji je 2013. kupio ovu kompaniju.U Srbiji 800 hiljada domaćinstava trenutno koristi neku od usluga SBB.SBB je, kako list navodi, američkom investicionom fondu Kolberg Kravis Roberts (KKR), na čijem čelu je Dejvid Petreus, prodat za više od milijardu evra i to je bilo prvo direktno ulaganje ove kompanije u jugoistočnu Evropu.

Na čelu Srpske kablovske mreže (SBB) i dalje je tim predvođen osnivačem kompanije Draganom Šolakom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track