Svet

0

Dodik: Na nasilje ćemo odgovoriti izdvajanjem iz BiH

Autor: AP

Izvor: Tanjug

Dodik: Na nasilje ćemo odgovoriti izdvajanjem iz BiH

Izvor: Foto: PrtScn

"Mi nemamo nameru nijednog trenutka ostati u zemlji u kojoj s druge strane dolazi nasilje", rekao je Dodik u intervjuu za Sputnjik, pred put u Moskvu, gde će se sutra sastati s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Bivši načelnik ratnog štaba Armije BiH Sefer Halilović zapretio je "nestajanjem" Republike Srpske ako referendum u Srpskoj bude sproveden jer, kako on tvrdi, to će značiti "raspakivanje" Dejtonskog mirovnog sporazuma i stupanje na snagu Ustava BiH.

"Mi znamo da je stav Sefera Halilovića koji preti ratom stav svih u Sarajevu, ali, govorim hipotetički, ako se dese bilo kakvi pokreti te vrste mi smo istog trenutka izvan Bosne i Hercegovine", poručio je Dodik.

Na pitanje da precizira da li bi u takvoj situaciji Republika Srpska proglasila nezavisnost i otcepila se, Dodik je ponovio: "Bilo kakvi pokreti te vrste navešće nas da to uradimo, i mi ćemo se braniti".

On je takođe izrazio uverenje da je Republika Srpska sposobna da se vojno odbrani ako je neko napadne.

Na pitanje da li u tom slučaju računa na pomoć Srbije i Rusije, Dodik je odgovorio da "računa na svašta, a pre svega na naš narod", prenosi Sputnjik.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR