Спенс терен за надметање и дружење

Поводом јединствене манифестације „Ноћ спортских центара”, која ће се одржати у петак, 23. септембра, од 17 до 23 часа у четири града је

у медија-центру у Спортском и пословном центру „Војводина” одржана конференција за новинаре. Како је најављено „Ноћ спортских центара” биће организована у спортским центрима „Тиквара“ у Бачкој Паланци, „Ђорђе Предин Баџа” у Бечеју, „Ташмајдан“ у Београду и у ЈП СПЦ „Војводина”.

Манифестацију организује Кластер спортских центара Војводине с циљем да изграде препознатљивост и модел који ће следити сви који разумеју енергију спорта. План је да постане традиционална и да у наредним годинама у њој учествују сви спортски центри Србије, а циљ је да се шири култура спорта и отворе врата за спорт од Србије ка свету и од света у Србију по принципу „Размишљај глобално, делуј локално”.

Како је  најављено на Спенсу ће у петак бити промовисани кошарка, карате, фудбал, одбојка, џудо, рвање, бадмитон, водени спортови, клизање, стони тенис. Улаз на манифестацију је бесплатан. Присутним новинарима на конференцији су се обратили председница Кластера спортских центара Војводине проф. Милка Ђукић, директор  спортског центра „Ђорђе Предин Баџа” проф. Дејан Станојев, сарадница за  односе с јавношћу Теодора Челавић, председник ПК „Нови Сад” Синиша Вукановић и председник Окружног кошаркашког савеза Нови Сад Златко Болић.

По речима проф. Милке Ђукић, манифестација „Ноћ спортских центара” треба да младима, кроз здрав начин живота, спорт и спортско дружење помогне да одрасту у здраве и боље људе.

– Позивам све наш суграђане да у што великом броју дођу на манифестацију и да скренемо пажњу на све оно што наши спортски објекти нуде – истакла је проф. Ђукић.

По мишљењу проф. Дејана Станојева, та манифестација је сјајна прилика за децу да виде више врста спортова и одлуче којим ће се бавити.

– У нашем спортском центру у Бечеју ћемо представити спортове којим се деца баве, али и спортове којим се не баве – казао је Станојев.

– Футсал је спорт који ћемо презентовати у СЦ „Ђорђе Предин Баџа”, затим борилачке вештине, кошарку, пливање, ватерполо, одбојку и фитнес. Сви суграђани су позвани да учествују у бројним спортовима у Великој дворани и у другим халама. Програм ће почети истовремено у свим дворанама, а осим тога, занимљиву ноту тој ноћи даће и екстремни спортови, који ће бити презентовани у Западном холу. Синиша Вукановић је истакао да ће два до четири тренера бити у базену и помагати грађанима и свима онима који су заинтересовани за пливање. Уз то ће и два или четири тренера радити на другим стазама с грађанима да би осетили разлику између оних који се баве спортом и оних који се не баве.

– Договорили смо се да буде забавно организовано, радићемо штафете, које су увек најзанимљивије, па ћемо помешати такмичаре и грађане ако буду били заинтересовани – рекао је Вукановић. – Они који не знају да пливају, моћи ће с тренерима да раде у базену, док ми преузимамо само пливаче и оне који желе нешто да пробају.

Златко Болић је позвао све суграђане, старије људе и децу да учествују у овом догађају и пробају и играју кошарку и виде шта она значи.

– Имамо прилику да прикажемо како то изгледа бавити се кошарком –рекао је Болић.

Када је презентација кошарке у питању, догађају ће присуствовати Новосадска женска кошаркашка академија, Кошаркашки клуб „Војводина” и Окружни кошаркашки савез. Сви посетиоци ће моћи активно да се укључе у разноврстан садржај који ће бити презентован у Спенсу. Тога дана ће и закупци локала продужити радно време, а посетиоце очекују и бројни попусти.

Ј. Радуловић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести