Осумњичени за штету од 17 милиона динара

Више јавно тужилаштво подигло је оптужницу против четири лица из Ковачице, због оправдане сумње да су извршила кривично дело злоупотребе службеног положаја.

Против бившег председника општине Ковачица Мирослава Кришана оптужница је подигнута због сумње да је извршилац тог кривичног дела, а окривљене О. П. , В. А. и И. Б. Тужилаштво терети да су дело извршили као помагачи, преноси панчевачки локални медији. .

„Окривљенима се оптужницом ставља на терет да су од 2006. до 2011. године у Ковачици извршили злоупотребе приликом изградње Спортско-рекреативног центра ’Релакс’ и да су Фонду за капитална улагања Аутономне Покрајине Војводине причинили штету већу од 17 милиона динара, колико износи и корист која је прибављена Самосталној занатској радњи ’Грађевинар Петрович’ из Падине”, наводи се у саопштењу Вишег јавног тужилаштва.

Како је саопштило исто тужилаштво, бившем председнику општине Ковачица Мирославу Кришану оптужницом се ставља на терет још једна радња извршења кривичног дела којом је Општини Ковачица причињена штета већа од шест милиона динара што је, тврди Тужилаштво, корист која је прибављена Самосталној занатској радњи „Грађевинар Петрович” из Падине.Подигнута оптужница тренутно је у поступку потврђивања код Вишег суда у Панчеву.

С. Х.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести