Куп Србије: Војводина - Бежанија 4:0 (2:0)

Лидер првенства Србије, екипа Војводине, није имао тежак посао у шеснаестини финала Купа наше земље

НОВИ САД: Стадион Карађорђе, гледалаца 2000, судија: Ана Нинић (Ниш), стрелци: Јованчић у 6. Трујић у 8. Планић у 62. и Зличић у 73. минуту. Жути картони: Јованчић (Војводина), Ђорђевић (Бежанија).

ВОЈВОДИНА: Н. Перић 7, Лакићевић 7, Пушкарић 8, Планић 7, Бурековић 7, Јованчић 8, Вукасовић 7, Палочевић 7 (Зличић 7), Бабић 7 (Кнежевић 7), Ашћерић 7, Трујић 7 (Гаврић 7).

БЕЖАНИЈА: Лазаревић 6, Мијајиловић 5, Савичевић 5, Милојевић, Јовановић 5 (Митрушић 5), Ђорђевић 5, Варга 5 (М. Перић), Вучетић 5, Матовић 5, Зоњић 5, Осман 5 (Симић).

Лидер првенства Србије, екипа Војводине, није имао тежак посао у шеснаестини финала Купа наше земље, иако је тренер Лалатовић одморио неколико првотимаца, с обзиром да нису наступили Кордић, Антић, Максимовић и Малбашић, а у другом полувремену терен су напустили Трујић, Мелег и Палочевић. Новосађани су рутинском игром стигли до убедљиве победе над прволигашем Бежанијом од 4:0, а могли су Новосађани још који пут да савладају голмана тима из Београда.

Већ из првог озбиљнијег напада Војводина повела са 1:0. Играо се 6. минут када је Трујућ лепо упослио дебитанта Yенана Бурековића на левој страни, а овај је одиграо повратну лопту и пронашао Душана Јованчића који је савладао голмана Бежаније. Још се аплаузи нису стишали, а на семафору је већ стајало 2:0. Сада је Јованчић фино упослио Трујића који је утрчао у празан простор и поново савладао Марка Лазаревића.

Био је то класичан нокаут за само два минута, гости просто нису знали шта их је снашло и чинило се да ће расположени црвено-бели још неки пут у првом полувремену постићи погодак.
У 16. и 26. минуту ударац је испробао Александар Палочевић али је оба пута лопта отишла преко гола. У 36. минуту у лепој прилици срушен је Никола Трујић, али је пиштаљка судинице Ане Нинић, и порет протеста са трибина, остала нема. Коначно, у 41. минуту, Никола Ашћерић је упутио одличан пас ка имењаку Трујићу, а овај је шутирао поред чувара мреже Београђана. Овога пута, међутим, Лазаревић је одлично реаговао и избио лопту, па се на полувреме отишло резултатом 2:0.

Наставила је Војводина са изразито доминантном игром и у наставку. У 56. минуту одличан продор имао је најбољи појединац утакмице Душан Јованчић, који је потом сјајно упослио Ашћерића, али је овај уместо мреже затресао пречку. Пет минута касније поново је Јованчић био у акцији, шутирао са неких 18 метара, али је Лазаревић успео да избије лопту у корнер. Ударац са угла извео је новајлија Филип Кнежевић, а на правом месту био је високи Планић и повисио резултат на 3:0.

У 73. минуту поново је центрирао Кнежевић, млади Зличић добро је захватио лопту и упутио је ка голу Бежаније, а она је некога окрзнуло и Лазаревић је четврти пут био матиран. Седам минута пре краја у лепој позицији био је Никола Ашћерић, али је одбрана гостујућег тима била бржа и отклонила опасност.
Био је ово добар увод навијачима новосадског суперлигаша за дерби који црвено-бели играју у недељу против другопласиране Црвене звезде.

A. Предојевић
 

Ана Нинић дебитовала

Судиница Ана Нинић из Ниша дебитовала је као главни арбитар на утакмици у Купу Србије. Пре почетак сусрета срећу и успешну каријеру пожелео јој је ФК Војводина, а генерални секретар клуба Божидар Бероња њој и четвртој судиници Јелени Бањеглав из Бачке Тополе уручио је пригодан поклон и по букет цвећа.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести