Bundeva
Shutterstock
Bundeva

Shutterstock

Bundeva, Foto: Shutterstock

Takođe, vreme je da kažete jedno veliko zbogom tankoj, slepljenoj i ispeglanoj kosi, jer je volumen jedan od glavnih trendova ove sezone, zajedno sa svim talasastim frizurama.

Sve mi boje lepo stoje

Boje kajsije, bundeve, pa i lubenice dominiraće na vašim glavama. Ove boje kose savršeno će stajati svakoj od vas, koliko god u ovom trenutku odbijale mogućnost tih drečećih boja na vama.

Glavna atrakcija jeseni je bakarnocrvena nijansa koja podseća na boju bundeve. Reč je o višedimenzionalnoj boji koja se prelepo presijava pod sunčevim zracima. Pored nje će se nositi i sve druge nijanse crven,e od svetlijih do tamnijih, koje asociraju na boju jesenjeg lišća.

S druge strane, bez obzira na predstojeće hladne dane, u trendu je nežna i topla narandžasta nijansa slična boji breskve, koja odgovara svim tipovima kože. Poslednja osvežavajuća letnja voćka koja se može naći na vašoj kosi jeste lubenica - kombinacija zelene i slatke roze boje učiniće frizuru živopisnom i sočnom.

Dame koje ipak ne vole eksperimentisanje sa kosom mogu da se odluče za klasičnu, ali ove sezone i modernu čokoladnubraon boju, koju mogu i same da postignu koristeći srednjebraon ili svetlobraon farbu. Ako ste više za varijantu koja će baciti akcenat na lice i dati vašoj firzuri volumen i dinamičnost, onda je bronde boja (kombinacija braon i plave) savršen izbor. Ona se postiže izvlačenjem karamel pramenova na braon osnovi. Listi nije kraj ako na njoj nema i fatalne crne boje. Međutim, izuzev uvek aktuelne crne, ove jeseni nosi se i „woodsy brown“, koja je nešto između čokoladne i boje espresa.

Frizura

Shutterstock

Frizura, Foto: Shutterstock

Hit jesenje frizure

Pletenice na dugoj kosi i niski rep savršeno se uklapaju uz sve jesenje modne kombinacije. Lepotice koje imaju kovrdžavu kosu su prave srećnice jer im je majka olakšala put do trendi frizura za ovu jesenju sezonu. Ljubiteljke podignute kose posebno su iznenađene balerininom punđom na listi aktuelnih frizurica.

Na tom spisku nalaze se i nežni valovi, ležerne punđe i razbarušeni stil. U modu se vraćaju retro komadi iz sedamdesetih godina, ali i mekane velike kovrdže iz ovog vremenskog perioda. Letnji hit koji će nastaviti da dominira i u jesenjim mesecima jeste i takozvana lenja punđa, koja se vezuje na vrh temena sa nekoliko puštenih pramenova sa strane. Fizure koje izgledaju kao da ste se upravo probudile, razbarušene i neuredne izvrsno će ići uz jesenje odevne kombinacije.

I za kraj ono što nikako ne smete izostaviti - ukrasi u kosi koji se vraćaju u modu. Bez obzira na to koliko vam je dugačka kosa, glamuroznije će izgledati uz nekoliko ukosnica ili rajf.