Ponovo na prinudnoj pauzi: Leo Mesi
Tanjug
Ponovo na prinudnoj pauzi: Leo Mesi

Tanjug

Ponovo na prinudnoj pauzi: Leo Mesi, Foto: Tanjug

Argentinac je posle jednog duela sa Dijegom Godinom zatražio izmenu, a po mišljenu bivšeg srpskog reprezentativca Milana Laneta Jovanovića, uprkos tronedeljnoj pauzi, Mesi će opet biti onaj stari.

- Povrede su sastavni deo sporta. Pa nije on mašina. Moguće je da je došlo do zamora, ipak je kuriozitet kako ovoliko dugo igra na istom nivou. Mislim da ova pauza neće uticati na nastavak njegove karijere, jer u Barseloni radi odličan lekarski tim i siguran sam da je u pravim rukama. Slede mirovanje i specijalni program, a očekujem da će za mesec dana biti opet na terenu. Isto važi i za Kristijana Ronalda, koji se nedavno oporavio i koga, osim Mesija i Robena, smatram jednim od najboljih fudbalera današnjice. Za njega kažu da trenira po osam sati dnevno, kao što traje smena u rudniku, pa ne treba da čudi kako se povređuju. Oni ulažu nadljudske napore da bi prikazivali ovaj fudbal koji gledamo, a to rade fascinantno - rekao je Milan Lane Jovanović.

Ronaldo i Mesi su fudbaleri koji jednim potezom rešavaju mečeve. Čine okosnice svojih timova i konstantno su na udaru protivničkih defanzivaca koji ne biraju sredstva da ih zaustave.

- U današnjem fudbalu su igrači mnogo više zaštićeni jer se dosta radilo na modernizaciji i sudije nemaju prostor za grešku. Defanzivci su mnogo obazriviji, prati se svaki njihov pokret i mislim da ne mogu tek tako da prevare arbitra. Uvek ima grubijana i onih nesavesnih koji na sve načine pokušavaju da zaustave protivnika i dođu do cilja, ali se sve to vidi. Dok sam ja igrao, mnogo puta sam doživeo da me provociraju, da budu dosta grubi, ali sam imao sreće da nastupam u vremenu kada su se kartoni delili za striktne stvari, a ne za banalne, kao što je to danas slučaj - dodao je bivši as Standarda i Liverpula.

“Ne brinite, neće Mesi u penziju”:  Milan Jovanović”

S. P.

“Ne brinite, neće Mesi u penziju”: Milan Jovanović” , Foto: S. P.

Superstar Barselone će prema prognozama lekara pauzirati tri nedelje, a popularni Lane se nada brzom oporavku i ne krije oduševljenje sposobnostima, kako kaže, najboljeg fudbalera današnjice.

- Već neko vreme gledam fudbal zbog Mesija i siguran sam da može još mnogo da pruži. Njegovi individualni kvaliteti su genijalni, oplemenjuje ovu igru i definitivno je najbolji na svetu u mojoj eri. Maštovitost, lucidnost i prefinjena tehnika - narednih sto godina se neće roditi takav. Pomerio je granice ove igre, što najbolje govore njegove brojke - zaključio je Milan Jovanović.

Povrede Lea Mesija

Sezona Vrsta povrede Dani van terena Propuštenih mečeva
06/07 Metatarzalni prelom 87 18
07/08 Pokidani ligamenti mišića 35 3
10/11 Istegnuti ligamenti 7 2
12/13 Povreda tetive 14 2
13/14 Povreda titeve 14 2
13/14 Pokidani ligamenti mišića 59 10
15/16 Ligamenti kolena 45 9
15/16 Problemi sa bubrezima 3 1
15/16 Povreda tetive 3 1
15/16 Operacija kamena u bubregu 7 2
16/17 Povreda primicača 7 1
16/17 Povreda prepone 21 3