Milenko lomi bugarsku spomen ploču
Facebook/Миленко Неделковски
Milenko lomi bugarsku spomen ploču

Facebook/Миленко Неделковски

Milenko lomi bugarsku spomen ploču, Foto: Facebook/Миленко Неделковски

Kasno sinoć, na Dan nezavisnosti Bugarske, Nedelkovski je na svom "Fejsbuk" profilu objavio slike na kojima se vidi kako zajedno sa još nekoliko muškaraca lomi bugarsku spomen-ploču, javili su danas bugarski mediji.

"Misija je u potpunosti završena. Nezakonito postavljena betonska ploča od strane bugarskih kriminalaca u potpunosti je uništena i pretvorena u prah", napisao je makedonski novinar na svom profilu.

Bugarski vojnici samoinicijativno su u maju postavili spomen-ploču u znak zahvalnosti palim borcima, koji su poginuli na Kajmakčalanu.

Bugarski mediji podsećaju da je ova "ružna akcija" izvedena samo dan nakon što se Bugarska vojska poklonila junacima Kajmakčalanske bitke iz Prvog svjetskog rata.

Ova bitka, u kojoj su učesnici bili Kraljevina Srbija i Kraljevina Bugarska, u istoriji je ostala upamćena po velikom broju žrtava.

Nedelkovski je profesionalnu karijeru započeo 1983. godine kao sportski novinar u Radio-televiziji Skoplje. Od 2006. godine vodi TV šou "Milenko Nedelkovski lajt najt šou" na skopskoj televiziji "Kanal 5".

Godine 2008. osuđen je na dvije godine zatvora zbog prevare 22 makedonska državljanina, odnosno izdavanje nevažećih američkih viza, ali mu je kasnije ova presuda zamijenjena uslovnom.