Abdul Baset el Sarout
privatna arhiva
Abdul Baset el Sarout

privatna arhiva

Abdul Baset el Sarout, Foto: privatna arhiva

Srpski bezbednjaci istražuju da li je među njima bio jedan od najopasnijih ISIS-ovaca Abdul Baset el Sarout, koji je, kako je „Alo!” prvi pisao, prema tvrdnjama očevidaca pre nedelju dana ušao u Srbiju i otada mu se gubi svaki trag.

- Za Saroutom se i dalje traga i, prema svemu sudeći, ako je i ušao u Srbiju, on je uhodanim kanalima već prebačen u neku drugu zemlju. Uhapšeni Albanci bili su samo deo krijumčarskog lanca čiji zadatak je bio da migrante prebaci od granice sa Makedonijom do Horgoša. Oni su odranije poznati srpskoj policiji i službama bezbednosti kao grupa koja se bavi svim prljavim poslovima, od krijumčarenja ljudi do trgovine drogom - kaže za „Alo!” izvor blizak istrazi.

 

U koordiniranoj akciji BIA, Žandarmerije i policije juče je uhapšeno 16 pripadnika kriminalne grupe Ramuša Tahirija. Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljenog prelaska državne granice i krijumčarenja ljudi, po nalogu vršioca funkcije tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju doneta su rešenja o zadržavanju do 48 sati za osumnjičene: A. K. (1966), A. S. (1990), B. D. (1992), B. A. (1971), B. A. (1981), D. K. (1993), E. A. (1963), H. D. (1985), I. S. (1973), R. T. (1982), S. Š. (1972) sa područja opštine Preševo, M. T. (1979), J. M. (1987), A. I. (1993), A. M. (1988), Ć. K. (1982) sa područja opštine Bujanovac.

Krivičnom prijavom obuhvaćene su još dve osobe od kojih je jedna van zemlje, a druga se nalazi u pritvoru. Osumnjičeni se terete da su od 8. avgusta do 17. septembra ove godine u više navrata omogućili nedozvoljen prelaz državne granice između Republike Makedonije i Republike Srbije, kao i boravak i tranzit kroz Republiku Srbiju većem broju ilegalnih migranata u pravcu zemalja Evropske unije. Tokom akcije zaplenjeni su: četiri pištolja, od kojih jedan gasni, falsifikovane registarske tablice, mobilni telefoni, kartice i veća količina novca. Osumnjičeni nisu pružali veći otpor tokom hapšenja, a nije bilo ni negativne reakcije stanovništva, saznaje „Alo!”.

Komentari (1)

Milan M

23.09.2016 16:51

Kriminalci se bave drogom belim robljem oružjem,krijumčarenje ljudi.