Lalatović: ''Idemo da se nadigravamo i da se vratimo u naš Novi Sad neporaženi!''

Autor: Milovan Longinov
petak 23.09.2016.
14:59
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da se njegova ekipa nikoga ne plaši, pa to neće biti slučaj ni u derbiju 10. kola Super lige protiv Crvene zvezde.

Beta/DraganGojić/Ev
Beta/DraganGojić/Ev

Povezane vesti

U derbiju 10. kola Super lige Srbije, fudbaleri Vojvodine u nedelju gostuju ekipi Crvene zvezde u Beogradu. Novosadski crveno-beli se trenutno nalaze na prvoj poziciji na tabeli, sa bodom više od Crvene zvezde.

''Za ovaj meč nije potrebna neka specijalna priprema. To je derbi kola, u kojem se sastaju prvi i drugi. O Crvenoj zvezdi nema potrebe da trošim reči. To je naš najveći klub, ali isto tako, veliki klub smo i mi. Crvena zvezda ima sjajan tim, sa sjajnim igračima i sjajnim trenerom, mojim kolegom Grofom Božovićem. Igraju na “Marakani”, pred svojom publikom, pa iako smo mi prvi, zbog domaćeg terena su oni blagi favoriti. Međutim, naš cilj se zna. Idemo tamo da se nadigravamo sa njima i odigramo što bolje, odnosno da se u naš Novi Sad vratimo neporaženi. Na taj način bismo ostali na prvoj poziciji, što bi za nas bilo sjajno''
, rekao je Lalatović na konferenciji za medije, a prenosi sajt kluba.

Lalatović je pohvalio tim Miodraga Božovića.

''To je skup sjajnih individualaca, koji u svakom trenutku mogu jednim potezom da reše utakmicu. Imaju mnogo stranaca, koje su doveli iz ozbiljnih liga i ozbiljnih klubova, što samo govori o njihovom kvalitetu. Tu su i jako dobri domaći igrači, ali to ne mora ništa da znači. Mi smo pokazali da iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i nikoga se ne plašimo. Ne želimo da se branimo, već da igramo fudbal i zabeležimo dobar rezultat za nas''.

Nenad Lalatovic

Novinari su upitali trenera Vojvodine da li će se iznenaditi ukoliko na stadionu “Rajko Mitić” bude pozdravljen od strane domaćih navijača.

''Ne bih se iznenadio. Kao što znate, ja sam ponikao u Crvenoj zvezdi, igrao tamo od svoje sedme-osme godine, bio kapiten, osvojio četiri trofeja i mnogo toga lepog mi se tamo desilo. Ako bi se tako nešto desilo, sigurno bi mi prijalo, iako ne razmišljam o tome. Razmišljam samo o utakmici i tome kako da Vojvodina odigra što bolje, odnosno kako da se u naš Novi Sad vratimo neporaženi. To bi bio najveći uspeh, kako za mene, tako i za naše navijače, igrače i upravu kluba''
, kaže Lalatović.

Takođe, predstavnike medija interesovalo je i mišljenje šefa stručnog štaba Vojvodine o sadašnjem timu Crvene zvezde.

''To je nov tim. Vidim po medijima da ima nekih kritika, ali jako je teško uklopiti toliko novih igrača u tako kratkom periodu. Njihova snaga je u individualnom kvalitetu igrača, dok je naša snaga u kolektivu. Oni imaju igrače koji ovde zarađuju ozbiljan novac i ukoliko se protivnik opusti, u svakom trenutku mogu da ga kazne jednim driblingom, jednim šutem, jednom akcijom… Mi ćemo pokušati da im se suprotstavimo disciplinovanom igrom, a kako oni znaju sve o nama, tako i mi znamo sve o njima. Očekujem dobru, kvalitetnu utakmicu, a ekipa koja bude bila bolja, neka pobedi''.

On je svestan i koji deo tima je najkvalitetniji u Crvenoj zvezdi.

''Najjači su u napadu. Tu su Orlandić, Vijeira, Ruiz… Kanga je bio nosilac igre u Rostovu i došao je iz mnogo jače lige nego što je naša. Po mom mišljenju, uz Donalda i Lukovića, on je u ovom trenutku njihov najbolji igrač. U meč treba da uđemo oprezno, ali nema razloga da ih se plašimo, kao što ni oni ne treba da se plaše nas. Mi imamo respekt prema svima, kako prema Borcu i Bežaniji, tako i prema Crvenoj zvezdi, ali se nikoga ne bojimo. Znamo njihove vrline i na šta treba da obratimo pažnju'', zaključio je Lalatović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bojanb
Sunday, 25.09.2016
13:10
avatar
Povratak kralja 4 2
Friday, 23.09.2016
19:53

Mnogo ozbiljne strance je zvezda dovela, ni oni sami ne znaju kako se zovu :D

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Friday, 23.09.2016
18:29

Bez preterivanja Lalate i ne diraj ranjenog lava kad spava.