Zaplenjeno oružje
Promo
Zaplenjeno oružje

Promo

Ilustracija, Foto: Promo

Pedesetjednogodišnji muškarac uhapšen je tokom rutinske policijske kontrole u Bavarskoj 5. novembra, nedelju dana pre terorističkih napada u Parizu, u kojima je poginulo 130 ljudi, javio je AFP.

Policija je u njegovom "folksvagen golfu" pronašla osam kalašnjikova, pištolje, dve ručne granate i 200 grama TNT eksploziva.

Kako dodaje Frans pres, optuženi Vučelić rekao je na početku suđenja u Minhenu da je znao da u kolima prevozi pomenuto oružje, ali da nije imao pojma o tome da se planiraju bilo kakvi napadi.

Prema navodioma optužbe, na navigacionom uredjaju u njegovim kolima policija je pronašla predvidjenu rutu puta koja je vodila do adrese u Parizu, a ista adresa pronadjena je u kolima zapisana na papiru, kao i telefon kontakt osobe u Francuskoj.
Tužioci smatraju da je optuženi bio u potpunosti svestan planiranih napada, iako nije pronadjena nikakva direktna veza izmedju njega i terorista iz Pariza, navodi AFP.

Predviđeno je da suđenje traje nedelju dana, a ukoliko bude proglašen krivim, minimalna kazna na koju bi optuženi mogao da bude osudjen je tri godine i devet meseci, rekao je portparol suda u Minhenu AFP-u.

Tagovi