Olimpijakos - Zvezda
Printscreen: Youtube
Olimpijakos - Zvezda

Printscreen: Youtube

Olimpijakos - Zvezda, Foto: Printscreen: Youtube

Izabranici Dejana radonjića iako su izgubili, u više navrata su pokazali da bez problema mogu da stanu na crtu najjačim evroligaškim timovima, a od oktobra će beogradski crveno-beli i učestvovati u najjačem klupskom košarkaškom takmičenju Evrope.

Olimpijakos je od samog starta uhvatio ritam i stekao prednost koju nije ispuštao, ali je Zvezda igrala hrabro, nije dozvolila "braći" iz Pireja da se odlepe na veliku razliku, a poslednje dve četvrtine, Beograđani su rešili u svoju korist.

Prioritet srpskog šampiona u narednim danima biće dovođenje centra, ali su upravo na toj poziciji večeras sasvim dobar posao obavili Ognjen Kuzmić i Milko Bjelica, koji su nagovestili da bi mogli da postanu sasvim solidan tandem. Njih je tokom čitavog meča odlično razigravao Stefan Jović, koji je sa nekoliko karatkerističnih asistencija kvario Olimpijakosovu igru u odbrani.

Sa druge strane, još jednom je besrprekoran bio Vasilis Spanulis, čiji su potezi u nekoliko navata pravili razliku na terenu i bili nerešiva enigma za odbranu osvajača ABA lige.

Crvena zvezda će u nedelju od 17 časova igrati za treće mesto sa Hapoelom iz Jerusalima. Dva i po sata kasnije u finalu će igrati Anadolu EFES i Olimpijakos.