LGBT Gej par Gejevi Istopolni brak
Shutterstock
LGBT Gej par Gejevi Istopolni brak

Shutterstock

Gejevi, Foto: Shutterstock

"To je strašno na šta su sve spremni. Eto, jedan momak iz Čačka preko dana i na poslu glumi da je gej, a svako veče menja devojke, i to se zna. Ostvario je svoj cilj i uspeo da napreduje na poslu", kaže sagovornik.

Psiholog Aleksandra Janković čula je za takve slučajeve, te nije iznenađena.

"Skoro sam čula za nekog čoveka koji je prilično ozbiljan, a voli žene, da se deklariše kao gej zarad profesionalnog napredovanja i prihvatanja. Ja mislim da smo beskrajno snalažljiv narod. U nekim situacijama, na primer, ako se čovek bavi modom, ako je frizer, kozmetičar, gde je pretpostavka da ima više ljudi iz gej populacije, onda zarad karijere sam kaže da je gej. Nije vezano samo za ta zanimanja, već za procenu osobe da ta vrsta manipulacije može da bude od koristi i da će, ako se izjasni kao gej, moći da se tužaka i da se žali na diskriminaciju", ističe Jankovićeva.

Predstavnik Unije poslodavaca Srbije Nebojšu Atanackovića ovakve stvari , takođe, ne iznenađuju.

"Često tu homoseksualnu grupu smatraju oštećenom, pojedini ih sažaljevaju i kažu: 'Ajde da im to učinimo, da mu damo više'. Mislim da je sada homoseksualnost dobila na javnom značaju, posebno u kulturi i nekim drugim društvenim aktivnostima", kaže on.

On navodi da je donošenje zakona o zaštiti i sprečavanju mobinga, utiče tako da neko ko se lažno predstavlja kao gej može vrlo lako da izmisli mobing.

Komentari (8)

Lela

23.09.2016 23:30

ZA DOBIJANJE POSLA SVE JE DOZVOLJENO

Vuk1989

24.09.2016 00:15

@Lela - Da dobijem bilo kakav posao, rekao bih 1000 puta ne da sam "gej" nego pedecina prve A klase, sta me me briga ko sta misli. Svakome ko dodje na tu ideju mogu samo da cestitam. A ja cu nastaviti da kresem ribe!

fradd

24.09.2016 10:11

@Lela - @Vuk1989 - ne moraš, možeš da se izjasniš kao trandža tj. žena zarobljena u muškom telu, i istovremeno kao lezbijka. Tako ništa ne menjaš, a ipak postaješ LGBT manjina i to po 2 osnova. A biti LGBT će očigledno biti neophodno ako hoćeš bilo gde da stgineš u životu, na normalne će gledati sa gađenjem u novom uređenju društva koju zapad diktira.

penzioner

24.09.2016 01:15

Sada vidite kako je nasim jadnim politicarima!

Diskriminacija

24.09.2016 01:28

Ovo je samo jos jedan dokaz da svi imaju veca prava od normalnih porodicnih osoba oba pola. Samo ako si gej, manjina ili izbeglica imas zastitu i pomoc ostali nista! Cak se i ovakvi komentari cenzurisu. Ista prava za sve!!!

goran

24.09.2016 09:23

Nesto tu nije po volji ovima iz raznih NVO i slicnima. Ispada da su gejevi ugrozeni, a Srbi, iz ocaja da bi nasli posao ili dobili nesto vecu platu deklarisu se kao gejevi. Pa znaci, gejevi zive bolje i imaju veca prava nego obican narod! I sad se iz NVO bune, kako ce ubuduce gazdama na zapadu da muzu pare pricama maltretiranju gejeva?

Neco

24.09.2016 09:24

Koja smo beda postali. Sramota nas je koliko nam je dobro. A gejevi su stvarno u Srbiji u neravnopravnom polozaju, deset puta bolje zive nego mi obican porodican narod.

Samo ih ljutito posmatram

24.09.2016 15:11

To ne treba da nas čudi -kada je polovina ministara gej ili su biseksualci, gomila od njih postavljenih direktora u društvenom sektoru takodje, onda stomak ne pita na koji način da se dodje do posla. I dosada je bilo da su mnoge žene prvo morale u krevet "na probni rad" kako bi dobile posao. Sada je došlo moderno, evropsko doba u koje nas uvodi i mimo referenduma naroda, AV, pa muškarci moraju prvo da legnu pa onda radno mesto. Kako smo sve siromašniji zahvaljujući političarima, biće još gore!