≫ 

CIRKUS U SUDNICI CENTRALNOG ZATVORA: Čume napadao tužioca, pa mu pozlilo!

Ljubiša Buha se nije osećao dobro u dva navrata, pa suđenje posle toga nije nastavljano

  • 12
Ljubiša Buha Čume Printskrin: Youtube/b92rtv

Suđenje Ljubiši Buhi Čumetu (51) za nekoliko krivičnih dela među kojima je i prekucavanje brojeva na šasiji "ferarija spajdera" koji je poklonio bivšoj supruzi, nastavljeno je danas u sudnici u Centralnom zatvoru.

Čumetu opet produžen pritvor za 30 dana

Iako je za danas bilo predviđeno ročište na kom će se ispitati sudski veštaci, Čume je vreme pred sudom iskoristio mahom kako bi nastavio svoj lični obračun sa Trećim osnovnim tužilaštvom, piše Blic. Bivši vođa Surčinskog klana optužio je tužilaštvo za pristrasnost u postupanju tužilaštva.

Podsećamo, Buha se i na prethodnim ročištima sukobljavao sa postupajućim zamenikom tužioca, a vređao je i samog tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva Borisa Pavlovića.

Posle rasprave, Čume se sudu požalio da mu je pozlilo, pa je i Hitna pomoć bila pozvana da interveniše. Pošto je primio terapiju, Buha je rekao sudu da može da nastavi ročište. Suđenje je nastavljeno, a Čumetu je ubrzo pozlilo po drugi put. Suđenje posle toga nije nastavljano.

Bivši svedok saradnik u procesima protiv "Zemunskog klana" i za ubistvo premijera Zorana Đinđića optužen je zbog sumnje da je supruzi poklonio ukradeni "ferari spajder" sa „prekucanim brojevima na šasiji, vredan oko 150.000 evra i da mu je u tome pomogao vlasnik auto-servisa "Vest" iz Surčina Stevan Petošević.

Ferrari 458 Italia na ulicama Milana. Foto: Wikimedia Commons/Andrea Pavanello Ferrari 458 Italia na ulicama Milana. Foto: Wikimedia Commons/Andrea Pavanello

Buha se takođe tereti za ugrožavanje sigurnosti supruge i pripadnika policije koji je u njenom obezbeđenju Milana Ljubenovića, kao i da je ometao istragu prikrivanjem dokaza i uticanjem na svedoke.

Buha je prema optužnici, kupio kradenog "ferarija" od nepoznatog prodavca za 25.000 evra i tražžio od Petoševića da zameni švajcarske tablice za sirijske i prekuca broj motora i šasije.

Takođe, on je iz zatvora supruzi pretio tražeći od nje da povuče iskaz kojim ga optužuje. Na teret mu se stavlja pet krivičnih dela falsifikovanje, prikrivanje, ugrožavanje sigurnosti i sprečavanje i ometanje dokazivanja, a tužžilašštvo je predložžilo sudu da Buhu osudi na šest i po godina zatvora.

Petošević se tereti za krivično delo posebni slučajevi falsifikovanja isprava.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .....

    29. septembar 2016 | 18:07

    E, ako mu je ovo najveći greh i prekršaj, oslobodite čoveka, stvarno nema smisla...!

  • tuka

    29. septembar 2016 | 17:56

    ni u maranelu nisu culi za taj "vas" ferrari spyder

  • Савица

    29. septembar 2016 | 20:32

    ГДЕ НЕСТАДЕ ОНАЈ БАХАТИ СИЛЕЏИЈА ИЗ СУРЧИНА. У ВРЕМЕ. Д. С. НИЈЕ МУ ТРЕБАЛА ИНФУЗИЈА.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA