ZAVRŠEN CATCH 2016: FoundCentar Investment podelio 5 miliona evra najboljim biznis idejama
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

ZAVRŠEN CATCH 2016: FoundCentar Investment podelio 5 miliona evra najboljim biznis idejama

InfoBiz -

Počela je kao trka za milion, a završila se sa skoro 5 miliona evra koje su nemački investitori okupljeni u FoundCenter Investmentu uložili u 13 najboljih biznis ideja koje su dokazale da su primenljive na međunarodnom tržištu i da mogu promeniti život u budućnosti.

Prvu nagradu od 750 hiljada evra dobila je aplikacija koja približava medicinski savet na samo jedan klik daleko srpske kompanije Vismedic. Idejni tvorac Jovan Paunović zahvalio se na podršci investitorima, ali i svom timu sa kojim je stvarao projekat vebsajta na kome će se ukrštati podaci o lekarima sa željama pacijenata, zakazivati i obavljati konsultacije sa lekarima.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile
Foto: Aleksandar Jovanović Cile
Drugu nagradu u visini 400 hiljada evra dobila je ukrajinsko-španska kompanija BNesis za projekat programerske integracije, dok je trećeplasirana srpska ideja pod nazivom Friend Recap - aplikacija koja sabira postove na svim društvenim mrežama za 8 najbližih prijatelja. Za taj projekat, nagrada iznosi 180 hiljada evra.
Dodeljene su i tri nagrade za inovativnost - po 650 hiljada evra dobili su projekti Brawas, za korišćenje moždanih talasa, i Ci Gel za proivpožarnu zaštitu, dok je projekat 3D štampača Formon dobio 130 hiljada evra.
Uz ove nagrade, FoundCenter Investment uložiće i gotovo 2 miliona evra u projekte čiji će razvoj nastaviti da prati.
Osnivač FoundCenter Investmenta Dejan Jocić kaže da je odluka bila teška i da je zato čak 13 kompanija dobilo nagradu. "Želja je bila da pobednika nađemo u ovom regionu, ali da ideja bude primenljiva svuda, da kompanija već ima dobar i kvalitetan tim ljudi koji ćemo mi nastaviti da pratimo", zaključuje Jocić.
Foto: Aleksandar Jovanović Cile
Jedan od investitora Štefan Rind kaže da su nagrad dodeljene i onim kompanijama koje već posluju, ali i onima koji tek počinju i imaju proizvode koji imaju veliki potencijal.
Organizatori kažu da odmah nakon ove završne večeri počinju pripreme za sledeću godinu, za kada planiraju još veći događaj.
(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track