Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 29.09.2016.
22:17
Vestionline A

Nema povlačenja: Šesti protest zbog Savamale!

Pod sloganom "Nema straha, nema predaje", u četvrtak uveče ispred Skupštine Beograda održan je šesti protest Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" zbog nelegalnog rušenja objekata u naselju Savamala.

Tanjug
Traže odgovornost zbog nelegalnog rušenja Savamale 

Oni su ponovo zatražili odgovornost i ostavke onih koji stoje iza rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici u Savamaloj i pozvali pravosudni sistem da radi.

- Po 6. put smo se okupili ovde da pitamo ko stoji iza famoznih fantomki? Sve nas je više i dobijamo podršku iz mnogih gradova sveta - rekla je predstavnica Inicijative okupljenima sa improvizovane govornice postavljene na kamionu.

Ona je pročitala pismo podrške gradonačelnice Barselone iz pokreta "Zajedno za Barselonu".

Radomir Lazović iz Inicijative rekao je da se "front širi i da je Beograd naš grad", kao i Novi Sad, Niš, Požega, Subotica, Mladenovac i drugi gradovi iz kojih su građani došli na protest.

Predstavnica pokreta "Podržimo RTV" Sanja Kljajić rekla je da traže ostavke i gradskih vlasti u Beogradu i rukovodstva RT Vojvodine.

Filip Vukša iz Beograda kritikovao je gradonačelnika Sinišu Malog,  tvrdeći da je Mali ranije njega kritikovao zbog velikog broja prijava protiv gradskih inspekcijskih službi koje je podneo zbog njihovog nerada.

Milica Lukšor iz Zrenjanina govorila je o lošem položaju zaposlenih u tom gradu, i još gorem, kako je rekla, onih koji su ostali bez posla.

Skupu su prisusustvovali i stariji sugrađani, mahom aktivisti nevladinih organizacija.

Učesnici su nosili transparente, zastave, zviždaljke, protest je pratila muzika sa razglasa.

Pažnju građana na protestu posebno je skrenuo Ljubiša Preletačević Beli, lider pokreta "Sarmu probo nisi" iz Mladenovca, koji se ispred gradske skupštine rado pozdravljao i slikao sa svima koji su to želeli.

Učesnici protesta su se od Skupštine grada Ulicom kralja Milana uputili ka Katanićevoj ulici iznad Slavije, gde je sedištu Višeg javnog tužilaštva koje vodi pretkrivični postupak u slučaju Savamala.

Oni su se kretali od Terazija, onda Ulicom kralja Milana, gde je policija blokirala za saobraćaj jednu traku za prolazak kolone, pa preko Slavije ka Tužilaštvu u Katanićevoj.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 29.09.2016. 22:33
Саврешено.Досад је у Београду градио ко је где стигао,а сад руши ко где стигне.Дефинитивно овог није било ни у време Слобе .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online